Hjem Nyheter Nyheter: Skoda Superb

Nyheter: Skoda Superb

Av Vegar Bjørge

Skoda kommer til Geneve med en ny Superb og på kjent Skodavis er det ikke mye overraskelser å spore. Heldigvis får jeg si for dette er veldig bra slik det pleier å være fra Skoda. De gir oss ingen revolusjon men likevel forbedrer de produktene sine hver gang de kommer med en nyhet. Slik var det med Fabia og slik er det nå også med nye Superb. Dette er en bil som ser mindre ut enn gamlefar, men Skoda lover en romslighet av en annen verden innvendig. Designet har blitt strengere og mer dynamisk, slik også Octavia og Fabia oppleves. Fronten har selvfølgelig blitt omarbeidet og nye lykter og grill er det mest fremtredende. Bakenden er også smykket med nye lykter og strammere finish. Kombibakluke er fortsatt det som gjelder. Forsiktig brede skjermer forsterker det sportslige uttrykket. Lengden har vokst til 486 cm mens bredden er 186 cm og høyden er 147 cm.

Innvendig er det romslighet som står i fokus og bak har voksne mer enn god nok plass. Takhøyden kan være det som begrenser plassen noe. Beinplassen er formidabel og man må nok bestille seg en Mercedes S-klasse om man trenger mer. Når man først har satt seg i en Superb har man internettilkobling tilgjengelig sammen med et meget godt multimediaanlegg. Her kan man nyte turen med god musikk og surfing. Av sikkerhetsutstyr er selvfølgelig det meste på plass.

Motorer er plukket fra Volkswagen sine lagerhyller og her finner man bensinmotorer fra 1,2 liter og oppover, mens i dieselutvalget er det 1,6 og 2,0 liter som gjelder. Alle motorer med unntak av den minste bensinmotoren, kan leveres med DSG-kasse som ekstrautstyr. På de største variantene er det også mulig med trekk på alle fire hjulene. Sedanutgaven kommer allerede i sommer mens stasjonsvognen er å få kjøpt på høsten en gang.