Hjem Nyheter Nyheter: Kia Sportspace

Nyheter: Kia Sportspace

Av David K Andersen

Vi hadde egentlig ikke planlagt Kia-dager akkurat nå, men det har det visst blitt. For så vidt fortjent etter det de har kommet med i dag.

Det startet torsdag kveld. Jeg satt med fingeren på avtrykkeren, klar for å publisere testen av Optima Hybrid. Da dumpet plutselig bildene av Trail’ster inn i postkassa – en slags cross-versjon av Soul med hybriddrift, firehjulstrekk og det hele. Den var virkelig kul, så vi utsatte Optima-testen til over helgen.

I går la vi ut Optima Hybrid, og jeg tenkte at nå blir det vel stille med Kia en stund. Der tok jeg feil.

For klokka 8 i dag tidlig plinget det på nytt i postboksen: E-post fra Kia. Sikkert noe info om Geneve, pressekonferanser og slikt, tenkte jeg. Feil. I stedet kom bilder av konseptbilen Sportspace som vil vises på Geneve-messen. En helt vanlig nyhet. Men det var bare frem til jeg åpnet bildefilene.

Milde himmel. Når så du sist en bil som ser så bra ut? Som Alfa Romeo-entusiast, klarer jeg bare ikke å la være å tenke at bilen på bildene burde vært Alfa Giulia – den etterlengtede arvtakeren til 159. Så bra ser denne bilen ut. Nei vent litt, den ser bedre ut enn jeg kunne forventet av en ny Alfa.

Men det er en Kia. Kanskje burde det ikke komme som noe sjokk, de presterer voldsomt hos Kias designavdeling for tiden. Sportspace er tegnet på Kias designsenter i Frankfurt under ledelse av Gregory Guillaume, sjefdesigner i Europa. Bilen er skapt for langkjøring med høy komfort, og gir minimalt med stress på helgeturen, sier Kia. Guillaume fortsetter «Vi ville designe en helt ny type grand tourer, en bil for aktive mennesker som ønsker god plass for helgeturen og lengre kjøreturer, men som ikke vil kompromisse med stil, komfort og sporty utseende».

Sportspace er selvfølgelig bare en konseptbil. Men forestill deg at Kia satt denne bilen i produksjon. Vi vet ikke noe om motorer eller drivverk, men la oss si med en turbo bensinmotor på rundt 200 hk og firehjulsdrift. Og så med det interiøret da gitt. Jeg hadde nå i alle fall tatt en telefon til banken.