Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes-Benz GLE Coupe

Nyheter: Mercedes-Benz GLE Coupe

Av David K Andersen

Hils på Mercedes GLE Coupe. Dette er en firedørs coupeversjon av ML (som nå bytter navn til GLE), men den ser ikke ut til å ha så mye til felles med sin mer praktiske bror. I alle fall ikke designmessig enten det er på ut- eller innsiden.

Det er altså første gang noen går til kamp mot BMWs omdiskuterte X6. Det tok tid, men Mercedes ser ut til å kunne gjøre stor suksess med denne bilen. Bilder og informasjon er selvfølgelig den eneste tilgjengelige informasjonen vi har å forholde oss til foreløpig, men dette ser jo lovende ut.

X6 fikk i sin tid mye pepper for designet. Ikke godt å si om det var fordi den faktisk var mindre pen eller om årsaken rett og slett var at det var noe nytt og ukjent. Men den ble en suksess, og kanskje tok den konkurrentene på senga. Det tok uansett tid, den har vært på markedet i 7 år. Når Mercedes nå kommer på banen ser det imidlertid ut til at de har gjort leksene særdeles grundig.

Vet ikke hvordan det er med dere, men jeg synes disse bilene er tøffe. I prinsipp foretrekker jeg vanlige lave biler fremfor SUVer, men skal det først være, så la det gjerne være noe slikt. Dette er omtrent så høyt du kommer på skalaen. Aggressiv front, høye sider men ellers avrundet og stilfull linjeføring gjør bilen stilig. Her er det ikke mye tvil om at du kommer kjørende med noe ikke alle når opp til.

Foreløpig finner vi tre motorer under panseret 350d har en dieselmotor på 258hk og hele 620nm, mens 400 har en twinturbo V6 bensin på 333hk og 450 367hk. Alle har 4-Matic firehjulsdrift og er koblet til en 9-trinns automatkasse. Inngangsbiletten til GLE Coupe kommer nok til å koste litt, men jeg tipper det også smaker.

Som i ML, eller GLE, er det i GLE Coupe mulig å få praktisk talt alt ekstrautstyr en bil i dag kan utstyres med. Mercedes tilbyr siste generasjon støttesystemer på alle områder og en liste over luksusutstyr som tar tid å lese. I tillegg til nå etablerte støttesystemer som blindsonevarsling og parkeringshjelp, tilbyr Mercedes fotgjengervarsling med autobrems, varsling for kryssende trafikk med mer. Dynamic Select er navnet på systemet som stiller inn alt fra motorkarakteristikk, girkasseprogram og stivhet i hjuloppheng til hva slags og hvor høy motorlyd som høres inne i bilen og hvordan de dynamiske lysene fungerer. Mercedes sier Dynamic Select tar variabiliteten til et helt nytt nivå innen bilindustrien. Det har aldri før vært mulig å velge et så bredt spekter som mellom komfort og sport.

Ved siden av innføring av den nye benevnelses-strategien, er også GLE Coupe første bil som kan kjøpes i den nye «AMG-light»-serien. Den heter GLE 450 AMG og fyller tomrommet mellom de vanlige Mercedesene og de voldsomme Mercedes-AMG-modellene. Dette blir nok ettertraktede modeller og den gode nyheten er at det vil innføres i mange serier etter hvert. Vi snakker betydelig mer enn AMG-styling og sportsseter!

Interiøret er som vanlig av øverste klasse. Merk kul «ambient lighting»!