Av David K Andersen

Som du kanskje har fått med deg, begynner Mercedes å få utrolig mange forskjellige modeller i programmet sitt. De har den siste tiden, på lik linje med sine konkurrenter BMW og til en viss grad Audi, kommet med en lang rekke versjoner og crossovere mellom ulike modeller og klasser. Mercedes har i tillegg et omfattende sportsbilprogram og også varebiler. Utvalget begynner å bli enormt og jeg tipper det er derfor de nå endrer navn på SUVene – litt uvant i starten, men vi venner oss fort til det og jeg tror det nå vil bli mer oversiktlig og enkelt.

Tidligere i høst fikk vi vite at Mercedes-Benz AMG endret navn til Mercedes-AMG. Nå tilkommer også en luksusbildivisjon. Den vil hete Mercedes-Maybach. Her blir det luksus i overflod og muligheter til å skreddersy helt spesielle løsninger og spesifikasjoner for de av oss med stor bulk i lommeboka.

Fra nå av skal alle SUVer untatt G-klasse (Geländewagen), hete GL. Så kommer en ekstra bokstav som sier hvilken bil det dreier seg om:
GLA – GL A-klasse
GLC – GL C-klasse (GLK før)
GLE – GL E-klasse (ML før)
GLE Coupè – GL E-klasse coupe (Ny modell, skal konkurrere med BMW X6)
GLS – GL S-klasse (GL før)

Firedørs-coupeene (CLA/CLS) vil for øvrig følge samme opplegg med tillegget Shooting Brake om det er stasjonsvogn. Dessuten forsvinner den velkjente CDI-benevnelsen. Dieselbilene vil nå bare hete d.

Forrige artikkelTest: Kia Soul Electric – David kjører BARE elbil i 10 dager. Del 1: Dag 1-6
Neste artikkelMotorsport: Subaru WRX på Nürburgring