Hjem Nyheter Nyheter: Nye Subaru Outback – norske priser og spesifikasjoner.

Nyheter: Nye Subaru Outback – norske priser og spesifikasjoner.

Av David K Andersen

Outback er tilbake – med stil.
Foto: Subaru Norge

Subaru Outback er bilen mange SUV-kjøpere burde tenkt litt mer på før de bestemte seg for en tradisjonell høyreist firehjulstrekker. Outbacks bakkeklaring er nemlig minst like god som hos de fleste SUVene, og med mer stasjonsvognaktig form, følger også mer plass, bedre komfort og skarpere kjøreegenskaper takket være lavere tyngdepunkt. Og selvfølgelig Subarus symmetriske firehjulsdrift og rallygener.

Nå er femte generasjon Outback straks klar for Norge og Subaru har kommet med priser og spesifikasjoner. De som vil kan bestille fra og med i dag, til Norge kommer den i februar/mars. Informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, sier målet er å selge 700 biler i 2015.

Foto: Subaru Norge

Subaru leverer nå automat (Lineartronic) som standard til både bensin og diesel, og de har samme pris. Classic starter på 459 800 kroner, mens Sport Premium går på 509 800. Nå vet vi ikke hvordan bilen er å kjøre ennå, men dette er attraktive priser for segmentet.

Bensinversjonen har en 2.5 liter på 175hk og 235nm. Forbruket er på 0,7 liter pr mil på blandet kjøring og utslippet 161g/km. Dieselen er den velkjente 2-literen på 150hk og 350nm. Den nøyer seg i nye Outback med 0,61 liter og slipper ut 159g/km.

Den viktigste nyheten på utstyrssiden er «Subaru EyeSight» – et førerassistentsystem som gir bremseassistanse, autobrems, gasspedalkontroll, adaptiv cruisecontrol og filskiftvarsler. Bra Subaru, dette er et must i denne klassen nå. Ellers utloves mer plass med større bagasjersom og bedre støydemping.

Foto: Subaru Norge

Jeg synes først og fremst bilen ser bedre ut en forgjengeren. Utgående modell er en bra bil på de fleste måter, men var ikke helt heldig med designet. Nå er man på rett vei og jeg håper i tillegg at rallygenene er å finne et sted under skallet og at de leverer ekte Subaru-kjøreglede. Interiøret ser også ut til å ha hoppet et godt hakk opp – snakker vi premium? Vi kommer tilbake med prøvekjøring så snart det lar seg gjøre!