Hjem Nyheter Nyheter: Volvo XC90

Nyheter: Volvo XC90

Av Vegar Bjørge

At Volvo kommer med en ny XC90 er ingen hemmelighet og de fleste har nok sett litt av hva som kommer. Nå vet vi hvordan Volvo`s store SUV kommer til å se ut og mange synes den blir for lik nåværende modell. Jeg er ikke så enig og synes fronten stikker seg ut med ny type grill og lykter. Dette blir nok det nye Volvo ansiktet og vi kommer til å se mange slike. Bilen er helt ny både utvendig og innvendig og fremstår som ultramoderne. Her får du alt av det nyeste og beste hva gjelder sikkerhetsutstyr og duppeditter du ikke trenger. 3 seterader om du har behov for det, og god plass for samtlige 7 passasjerer, ja for snart er sjåføren også passasjer. Her har du alt av hjelpeprogrammer og snart trenger du heller ikke styre bilen. Til grunn ligger Safety City og bilen leser trafikken foran, bak, på sidene og på kryss. Den bremser og stopper automatisk om det trengs og leser striper i midten og på siden av veien. Dermed kan den også holde deg på riktig spor om du skulle begynne å vingle. Her er det snakk om en av verdens sikreste biler.

Bilen er bygd for USA og derfor får vi allerede ved produksjonsstart en hybridversjon med 400 hk. Bilen skal gå 40 km uten å bruke bensin og dette er som skapt for amerikanske forhold. Utslippene fra hybrid XC90 er bare 60 g/co2 pr km. I Norge håper man å selge 1000 XC90 i året og noen av de vil nok være hybrid-utgaven. Bestselgerne blir nok uansett dieselutgavene som foreløpig kommer i 190 hk utgave og 225 hk utgave. Uansett hva man velger kommer man til å sitte førsteklasses i fantastiske stoler i et fantastisk miljø. Interiøret er skandinavisk så det holder og her er det lagt vekt på lys og rom. Den skal ikke være vanskelig å bruke men likevel smart og intuitiv med alt av moderne teknologi man kan få i en bil. Du kan velge mellom sportsinteriør eller comfortinteriør.

Infortainment-systemet er noe av det beste man kan få og Volvo har inngått et samarbeid med Bowers & Wilkins for å skape den best tenkelige lyden i en bil. Man har enkel tilgang til alt av spillister via Carplay. Dette er et system bygget i samarbeid med Apple og man kan dermed forstå hvilke muligheter man har. Alt som kan gjøres fra iPhone, iPad og lignende kan man nå også gjøre fra din Volvo XC90. Man får til og med en forbedret utgave av Siri på kjøpet. Gleder meg til å teste ut det! Test i Bil og Motorbloggen bør vi få til i løpet av første månedene i 2015. Vi må nemlig vente til mars neste år før bilen er klar hos din forhandler.