Hjem Nyheter Nyheter: Kia Sorento

Nyheter: Kia Sorento

Av David K Andersen

Kia spruter ut så mange nye modeller for tiden at det nesten ikke er til å tro. Bare det siste halve året har vi fått facelift på Sportage, Optima og Soul. Og i september kommer Soul som el-bil. En pause snart kanskje? Neida.

I slutten av august viser Kia sin helt nye tredjegenerasjons Sorento. Dette er en voksen SUV i klassen over Sportage, Tiguan, RAV4 og resten av gjengen. Vi snakker luksus-SUV.

I og med at Kia er et merke som løfter seg betydelig hver gang en ny modell kommer, har vi ganske store forventninger til denne bilen. Den er også interessant fordi dette segmentet til vanlig er ensbetydende med svært stive priser. Hva om Kia klarer å tilby en luksus-SUV til en noe mer folkelig pris? For at de skal få til det her i Norge er de avhengige av blant annet moderat vekt og effektive motorer.

Akkurat nå vet vi fint lite om bilen annet enn at den er designet i Kias studioer i Europa og USA, og at luksuriøst interiør utloves. Og så er det ertebildene da. Det er jo vanlig praksis nå for tiden å sende ut delvis tildekkede bilder eller skisser av nye biler for å vekke interessen før de offisielle bildene slippes. Så også med Sorento. Forrige uke kom en skisse av bilen utvendig. I dag kom interiøret. I slutten av måneden får vi skikkelige bilder og info, og bilen vises for publikum på Paris-messen senere i høst.