Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes CLS er klar for facelift

Nyheter: Mercedes CLS er klar for facelift

Av Vegar Bjørge

Mercedes var nok ikke klar over hvor populær CLS skulle bli da de slapp 1. generasjon av den store coupeen som fikk 4 dører og var større utvendig enn innvendig. Alle ville kopiere konseptet og til og med Volkswagen kom med sin versjon i Passat CC. 2. generasjon av Mercedesen har vært på markedet i noen år og da kommer midtlivskrisen. Mercedes sminker opp CLS med nye led-lamper, litt retusjing i fronten, nye turbomotor og ny automatkasse. For å ta lysene først som nå har fått Mercedes sin Multibeam-teknikk som skal gi 20 % mer lys i tillegg til mindre blending for møtende bilister. Disse lampene tilpasser seg etter vei, lysforhold og møtende trafikanter. Innvendig er det ny 8″ skjerm som vi kjenner igjen i de andre Mercedes-modellene i tillegg til et nytt 3-eika ratt. Motoren som de fleste har råd til sitter nå i CLS 220 Bluetec og er en 4-sylindret dieselmaskin på 170 hk og 400 nm. På bensinsiden blir CLS 350 byttet ut med CLS 400 som har dobbelturbo på 3,0 liter og 333 hk/480nm. Som standard leveres nå bilen med automatkassen 9G-Tronic på alle modeller uten toppmodellen fra AMG. Premiere i september.