Hjem BMB-BLOGGEN Team Bilogmotorbloggen.no i gang med sesongen og oppladning til Landskampen i bilcross

Team Bilogmotorbloggen.no i gang med sesongen og oppladning til Landskampen i bilcross

Av David K Andersen

Team Bilogmotorbloggen.no er godt i gang med sesongen, og i dag tok Glenn Michael Solberg andreplass på Eksismoa ved Bjørkelangen! Han rattet den potente Volvo stasjonsvogna til heatseier i alle innledende omganger og gikk dermed direkte til A-finale i bilcrossløpet. I finalen så det en stund ut som det kunne bli seier, men så ble det rødflagg av arrangementsmessige årsaker, og i omstarten kom han dessverre sent ut. Men andreplass er bra det, og den sikret den viktige plassen i Landsfinalen i bilcross som går senere på sesongen og krever A-finaleplass i et kvalifiseringsløp som dette. Christer Olsen fra KNA Indre Ytre Østfold vant løpet og Tom Burås, NMK Aurskog-Høland, tok tredjeplassen. Glenn Michael har for øvrig allerede vært å kjørt Skepptuna-festivalen i Sverige, så nå begynner han å bli varm i trøya til årets største og kanskje viktigste løp i norsk bilcross, Landskampen på Momarken travbane i pinsehelgen.

Foto: Ida Larsen

I opptakten til Landskampen, hadde for øvrig teamet en test på Finnskogbanen tidligere denne uken. Odd-Helge Helstad, juniorføreren på 17 år som til vanlig kjører NM i Drifting med sin Supra-motoriserte Nissan S14 200SX, kjører litt bilcross for Team Bilogmotorbloggen da han har tid, og fikk testet og gjort klar Volvoen sin til storløpet neste helg.

Langtaket på siste test før Landskampen

Vi er også spente på hvordan det vil gå med Glenn Michael, som skal kjøre en ganske spesiell Mercedes 190 på Momarken. Den har fått en meget potent BMW-sekser under panseret og burde passe den raske banen godt. Du ser ikke en slik doning hver dag!

Odd-Helge konstaterer, på merkelig vis må vi vel si, at monstermercedesen ikke bruker olje

Bjørnar Steen, som helst kjører rallycross i Porsche 911, stiller også til start i Team Bilogmotorbloggen på Landskampen og kan bli en skummel konkurrent. Han er alltid rask og kjører smart. Jeg skal også være med på moroa, i år med en eldre Saab. Tidligere har jeg mest kjørt «moderne» biler som Saab 900, Opel Vectra og Golf VR6, så det blir spennende å se hvordan det går. Bilen har nettopp blitt klar og jeg har hverken kjørt treninger eller løp hittil i år. Håper bilen fungerer og rattrusta raskt forsvinner!

Foto: Landskamp.no

Har du ikke noe å gjøre i pinsehelgen, anbefales en tur til Momarken travbane. Det kjøres innledende omganger på lørdag og en omgang + finaler søndag. Pr nå, står det intet mindre enn 327 bilcross- og rallycrossbiler på startlisten, så her blir det action! Stikk gjerne innom Team Bilogmotorbloggen i depotet og slå av en bilprat 🙂