Hjem Nyheter Nyheter: Trident Iceni

Nyheter: Trident Iceni

Av Vegar Bjørge

Nye bilmerker dukker ikke opp hver dag, og Trident er kanskje ikke helt nytt. Vi ble kjent med de allerede i 2002 men det er først nå de begynner å levere biler. 395 hk, 950 i dreiemoment, sprinten opp til 100 km/t på under 4 sek og toppfart 305 km/t. Pris fra kr. 96000 pund uten avgifter. Bilen kommer fra England og er en åpen roadster skapt for varme sommerdager. Når vi i tillegg nevner at motoren er en 6,6 liters V8 motor så tenker automatisk jeg på eldre amerikanere. Helt til vi får vite at det er en dieselmaskin. Spesielt og alene i sitt slag. Derfor er det også verdt å skrive om, og selvfølgelig håper vi at disse kommer til å klare seg.

Du får bilen skreddersydd etter ditt behov. Det finnes en premium pakke, en luksus pakke, en performance pakke og en track performance pakke i tillegg til at bilen også leveres som coupe, da heter den Trident Magna. Premium og luksus pakkene handler om mer komfort mens performance og track performance pakkene handler om mer effekt. Førstnevnte øker antall hk med 35 mens sistnevnte gir deg hele 660 hk og superbil prestanda. Alt er da oppgradert for å tåle tøffe påkjenninger og kjøring på bane dagen lang.

Om du føler for å være miljøvennlig kan bilen kjøres på 100 % biobrensel. Vi skal følge med på hva Trident gjør i racing. De har planlagt å kjøre både i enduro-mesterskap og GT-mesterskap.