Av Vegar Bjørge

Maserati skal komme med en konkurrent til Porsche 911, Jaguar F-Type og likesinnede. Alfieri het en av brødrene som startet Maserati og derfor synes de at dette er et passende navn på en kommende sportsbil. Foreløpig er det et konsept men den er nok ikke langt unna produksjonsklar. Inspirasjon har de hentet fra fortiden og en modell som heter A6 GCS. Modellen kommer etterhvert til å ta over for Grand Turismo, som har en del år på baken. Den blir mindre enn Grand Turismo og kommer til å være mer sportsbil enn GT. Målene er 459 cm lang, 193 cm bred og 128 cm høy. Ikke så langt unna Porsche 911 med andre ord. Motor og mye teknikk kommer fra Grand Turismo og man finner da en 4,7 liters V8 med 460 hk under panseret. Girkassen kommer fra Masertai MC og er mer racing enn GT. Her er det snakk om en automatisk manuell girkasse av høy standard. For å stoppe herligheten har den fått carbonkeramiske skiver fra Brembo som tåler høy arbeidstemperatur over lang tid. Skivene får plass bak felger av størrelse 20 og 21″. Vekt under 1400 kg. Det lover godt.

Forrige artikkelGeneve-messen: Infiniti Q50 Eu Rouge
Neste artikkelGeneve-messen: Audi TT