Av David K Andersen

Honda er liksom mest på sportsbiler og racing om dagen. Dermed finner du ikke de helt store protestene her i gården. Honda har en fantastisk historie både i racing, sportsbiler og ikke minst vanlige biler i råe sportsversjoner. Midt oppe i SUVer og hybridbiler er det hyggelig å se at fokus på nettopp dette igjen står høyt hos Honda.

Vi har skrevet litt om nye Civic Type R, og vist noen bilder tidligere. I Geneve blir bilen vist som konsept, men ting tyder vel på at produksjonsbilen blir omtrent slik. Racing car for the road har vært arbeidstittelen for Hondas ingeniører under utviklingen. Motoren er en 2-liter med turbo. Eksakt effekt er ikke oppgitt ennå, men de sier den skal ha minst 280 hestekrefter. Vi håper Honda lar den bikke 300! Denne motoren er dessuten bare den første i rekken av nye VTEC-turbo motorer, hvilket betyr at vi i fremtiden vil finne spennende motorer med bra effekt i andre og mindre ekstreme Hondaer. Det utvendige designet er temmelig ekstremt for en gatebil. Heldigvis er det ikke bare for syns skyld, bilen er utviklet og testet på nordsløyfa på Nürburgring, så design og detaljer har en hensikt.

Uten tvil årets vinge!

I tillegg viser Honda hybrid-drivlinjen på kommende NSX, og hydrogenbilen FCEV som sies å komme ut på det europeiske markedet allerede tidlig i 2016. Det blir spennende.

Hydrogenbil på veien i Norge allerede om to år!

Det er også sluppet flere bilder av den nye WTCC-bilen!

Forrige artikkelGeneve-messen: Kia
Neste artikkelGeneve-messen: Jeep Renegade