Hjem Nyheter Nyheter: Kia GT4 Stinger

Nyheter: Kia GT4 Stinger

Av David K Andersen

Vi har tidligere vist en liten forsmak av konseptbilen fra Kia som ble presentert på Detroitmessen i dag. Midt oppe i alle pressemeldinger og bilder av store nyheter som den første dagen på en av årets største bilmesser bringer med seg, skiller Kia seg litt ut fra alle de andre. Ikke for at det er en konseptbil, det har mange andre også, men fordi Kia med Stinger faktisk viser sin første sportsbil. Utrolig bra, ikke noe gleder en bilentusiast mer enn at ennå et bilmerke har ønske om å lage ekte sportsbiler. Og det er det GT4 Stinger er; en ekte sportsbil. Ikke en hot versjon på en allerede eksisterende platform. Her snakker vi bakhjulsdrift, 6 trinns manuell kasse og en 2,2 liters turbomotor på 315 hk som Kia sier vil kunne levere 400 hk i race-form. Størrelsesmessig er bilen et lite hakk over Toyota GT86, og motoreffekten vitner også om at både pris og fartsressurser vil kunne ligge et hakk over den populære japaneren.

Litt moro er det når Kia forteller at de ikke har planer om å sette bilen i produksjon siden det er en konseptbil. I samme vending sier de at de er kjent for å produsere biler som minner sterkt om konseptbilene sine… Hmmm… Her ligger det vel i kortene at denne bilen i en modifisert form kommer på markedet etterhvert. Kom igjen Kia, kjør på!