Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes AMG Vision Grand Turismo

Nyheter: Mercedes AMG Vision Grand Turismo

Av Vegar Bjørge

Sist gang var det Citroën som gjorde en Grand Turismo til det kjente bilspillet med samme navn. Da var det versjon 5 som sto for tur, og nå da versjon 6 av PlayStation-spillet nærmer seg premiere, vil Mercedes gjøre noe for å markedsføre både seg selv og Sony. Selvfølgelig er det smart. Merkevarebygging i spill er mer populært enn noen gang og særlig om du klarer å skille deg ut. Det gjør Mercedes AMG Vision Grand Turismo til de grader. Med en stor LED-grill videreutviklet fra diamantgrillen som ble innført med A-klasse, fyllt med LED så man ikke trenger stygge ekstralykter, hilser supersportsbilen deg velkommen. Det lange panseret står for nesten halvparten av lengden. Dråpeformet cockpit og maskuline skuldre som avsluttes i 8 eksospotter vitner om heftige krefter. 585 HK er plukket ut av V8 ved hjelp av en dobbelturbo. Vekten på 1385 kg vitner om mye bruk av lette metaller. Nevnte jeg at den har store felger? Ekstremt store felger!

At Mercedes satser på design vitner de siste konseptbilene om, og AMG Vision Grand Turismo er også en designperle. Det er da en naturlig at dette også er en av de Mercedesene som flest folk kommer til å kjøre, om det så bare er i et spill. Bilen produseres i ubegrenset antall til de som kjøper Grand Turismo 6, men det virkelige eksemplaret blir kun å finne i Mercedesmuseet. Så får vi se etterhvert hva som er å finne igjen på neste sportsbil som Mercedes lager, for det er på det rene at de planlegger en erstatter til SLS AMG.