Hjem Nyheter Nyheter: Hyundai Genesis

Nyheter: Hyundai Genesis

Av Vegar Bjørge

Hyundai har etablert seg som en solid konkurrent til etablerte japanere, franskmenn og tyskere i Europa. I Norge kjøper vi Hyundai som aldri før, men vi blir snytt for den beste. Genesis er modellen som konkurrerer med store sedaner fra tyskernes premiummodeller i øvre mellomklasse. Det vil si 5-serie, A6 og E-klasse. Kan Hyundai virkelig konkurrere mot slike biler? Ja selvfølgelig og det har de gjort i lang tid på det amerikanske markedet. Der er tyskerne byttet ut mot Chevrolet, Ford og Chrysler. 499 cm lang er Genesis Sedan og den har over 3 meters akselavstand. Bredden er også imponerende med sine 189 cm. Dette er en bil hvor 4 voksne kan ferdes over lange strekninger på en komfortabel måte. Her kan det velges mellom tre V6-motorer på 3,0 liter, 3, liter eller 3,6 liter med effektuttak fra 257 til 315 HK. Toppmodellen er en V8 på 5,0 liter og 425 HK. Man kan velge 4-hjulsdrift til alle variantene i stedet for bare drift bak. Noe man ikke kan velge er girkasse. Her er det en 8-trinns automat tilgjengelig. Bilen har premiere på hjemmemarkedet nå, og i løpet av 2014 kommer den til Europa. Kanskje vi også får se den i Norge?

Er det bare jeg som synes den ligner på 5-serie i profil?