Hjem Nyheter Nyhet: Qoros GQ3

Nyhet: Qoros GQ3

Av Vegar Bjørge

Dette er en bil vi har omtalt før og den kommer fra Kina, er bygd for Europa og har sin debut i Geneve. Qoros GQ3 er en bil i C-segmentet eller kompaktklassen som den kalles, eller som alle sier, Golf-klassen. De første bildene viser helt klart en moderne designet sedan i størrelse Skoda Octavia men bredden er nok større enn på tjekkeren, hele 183,9 cm. Dette virker altså som en romslig bil, og vi får se om kineserne også kommer med en stasjonsvogn. Det som blir spennende er om den er sikker nok for oss europeere. Bilen er designet og laget for å klare den tøffe EuroNCAP-testen med beste resultat, og om det blir tilfellet tror jeg dette blir en suksess.

Kundegruppen er yngre mennesker og derfor har de lagt vekt på mye teknologi på innsiden av bilen. Her får du det nyeste i informasjonsteknologi og underholdning. Fargevalget på den bilen vi ser kunne vært mer spennende både innvendig og utvendig, men det kommer nok til Geneve. Jeg er ikke av den formening at dette er veldig moderne, men det er heller ikke helt håpløst. Den store skjermen til infosystemer og underholdning har vi hatt i europeiske biler i lengre tid, og de frittstående skjermene som nå kommer på nye modeller, burde også vært valgt her. Det virker også som at skjermen er for stor. Ellers er linjene innvendig strikse, og jeg vil påstå litt gammeldagse. Rattet er en gammel fransk kloning som påminner meg om Talbot noe også fargevalget gjør.

Salget av bilen skal starte i Kina etter sommeren og mot slutten av 2013 kommer den til Europa. Om vi i Norge får se den her, er nok tvilsomt, og det betinger da topp resultater i krasjtester. Kvaliteten må også være på topp. Det skal også komme flere modeller bygd på plattformen til GQ3, og de kan kanskje være mer aktuelle her i landet. Nordmenn er ikke storforbrukere av sedaner, men en liten suv kan slå riktig bra an. Kanskje det kan komme en bra kinakonkurrent til Dacia Duster? Vi skal følge Qoros i tiden fremover så følg med på bloggen for flere spennende nyheter fra dette nye bilmerket.