Hjem Nyheter BMW M6 Gran Coupe

BMW M6 Gran Coupe

Av David K Andersen

BMW er ikke lenger hva det var. 3-serien har blitt en romslig og komfortabel bil men står i fare for å miste kjøregledekronen til en Cadillac. 5-serien er tung og stor og den uten tvil mest den komfortable i klassen, men ikke nødvendigvis den kuleste å kjøre. Nye 1-serien blir til og med noen ganger slått av gnageren Audi A3 i tester. Audi TTS gjør det bedre i banetest enn BMW Z4. Riktignok abonnerer BMW fortsatt stort sett på testseiere i de kjente europeiske bilbladene, men det er ikke alltid fordi de er mer sporty enn andre slik som før.

E39 var uslåelig i sin tid. Er det Gran Coupe som skal ta over?

Derfor liker jeg 6-serien Gran Coupe. Dette er en god gammeldags BMW, en skikkelig sportssedan. Bilen ser vanvittig bra ut. Den er slank og feit på en gang. Eksklusiv og sporty tenker jeg når jeg ser den. Ingen annen firedørsbil ser bedre ut enn denne for tiden. I tillegg har den imponert de som har kjørt den stort.

Dette er en konkurrent til Mercedes CLS og Porsche Panamera. Den er basert på 6-serien (som igjen er basert på 5-serien), men har et annet karosseri med fire dører. En slags blanding av GT-bil og luksus-sedan. M6 er selvfølgelig toppversjonen. Den har samme V8 med to turboer som M5. Den gir 560hk og 680nm. 0-100 går på 4,2 og toppfarten er begrenset til 250. Krysser du av på Drivers Package i utstyrslisten, er sperren borte og toppfarten hele 305 km/t. Den bruker 0,99 på blandet kjøring og slipper ut 232g co2 pr km. Teknologien er stort sett lik vanlige M6, men unntak av Gran Coupes 11,3cm lengre akselavstand.

Bilen ser fantastisk ut. Merk interiøret blant annet med sydd skinn i hele dashbordet.