Hjem Nyheter DTM: Spengler vinner på Oschersleben

DTM: Spengler vinner på Oschersleben

Av Vegar Bjørge

Vi har kommet til den 8.runden av DTM-mesterskapet og BMW virker sterke i avsluttende delen av sesongen. Spengler var raskest på gårsdagens kvalifisering og etter en god start, skulle det vise seg umulig å gjøre noe med BMW-føreren. Mesterskapsleder Paffett gjorde det han kunne for å gjøre det spennende, men det viste seg og ikke holde, selv om han var den raskeste mot slutten av løpet. Det kan bli en riktig thriller-avslutning i DTM, for nå skiller det bare 11 poeng mellom Paffett og Spengler, og med Spengler sin form bør Paffett føle seg truet. Spengler har tatt 73 poeng på de siste 4 løpene, mens Paffett står med 44 på samme tid.

Løpet var spennende selv om forbikjøringer manglet i teten. Ekstrøm ble stående på startstreken i sin Audi, og det var bare litt av problemene Audi skulle få den dagen. Det var bare Rockenfeller som slapp unna trøbbel, bortsett fra at han ble noe hindret av Ekstrøm i starten. Tambay måtte starte fra pit lane på grunn av problemer rett før start, og hans løp var egentlig over før det hadde begynt. Det var bedre da for BMW- førerne som hadde god flyt. I tet handlet det om Spengler, mens 4. plasserte Dirk Werner fikk sitt beste resultat noensinne i DTM. Paffett kjørte sitt 90. løp og tok sin 30. pallplassering denne helgen i DTM, mens hans lagkamrat var for 20. gang på pallen. Vi tar med at Merhi hadde løpets raskeste runde i sin Mercedes, og dette er første gang det skjer for han i DTM.