Hjem Nyheter WRC: Latvala vinner i Wales

WRC: Latvala vinner i Wales

Av Vegar Bjørge

Etter god kjøring både på fredag, lørdag og søndag kunne Latvala strekke hendene i været som vinner etter et tett og spennende rally i Wales. De fleste forventet en Loeb på attack, men det skulle ta 8 etapper før han vant et fartsetappe. Det hele skulle dreie seg om Latvala og Solberg på fredag. Lørdag ble også mye Ford, og Citroen vant kun 1 etappe ved Loeb. Vi fikk se en spennende fight mellom Solberg og Loeb og det var bare sekunder og til slutt tideler som skilte dem. På siste dag vant Loeb 3 etapper mens Latvala, Solberg og Hirvonen tok hver sin seier.

Før vi gikk inn på siste dag hadde Solberg 6,4 sekunder ned til Loeb og 24,5 sekund opp til Latvala, som virket å ha litt kontroll da man tok siste natts hvil. På SS14 tok Loeb 5 sekunder på Solberg, og plutselig var det ingen ledelse igjen å prate om. SS15 vant også Loeb og tok nye 2,1 sekund på Solberg, og han var da på 3. plass i sammendraget. SS16 ble også vunnet av Loeb, og han tok en liten revansje fra de to foregående dagene. Latvala lå sikkert i tet og det var kun kampen om 2. plass som Loeb nå ville kjempe om. Solberg hadde nå 2,9 sekunder opp til Loeb og måtte gjøre gode tider på andre gjennomkjøring av dagens etapper.

Det begynte med bestetid på SS17 og Solberg var igjen på 2. plass, kun 3 tideler for franskmannen. Nest siste etappe av rally var en kort 8,8 km etappe og her vant igjen Loeb, og han tok tilbake 2. plassen. Foran siste og avgjørende etappe var det 1 tidel som skilte nordmannen fra Loeb. Hirvonen tok sin eneste seier på Power Stagen og dermed fikk han 3 ekstra poeng. Loeb og Latvala fulgte etter, mens Solberg måtte ta til takke med en 4. plass og dermed også 3. plass i rallyet sammenlagt. Det var tett og Solberg ledet halvveis inn på strekken, men Loeb kjørte 1 sekund raskere enn han på siste delen av rallyet, og dermed ble det en 2. plass på franskmannen.

Tänak hadde god fart gjennom rallyet og han ønsket å angripe Hirvonen siste dag. Det klarte han tildels en liten stund, men på SS17 var det slutt, som så ofte før, og han måtte bryte rallyet etter å ha kjørt på en stein. Dermed slapp Hirvonen noen fight om sin 5. plass.

Resultater Rally Great Britain:
1. J M Latvala
2. S Loeb   + 27,8
3. P Solberg   + 28,7
4. M Østberg   + 1,10,6
5. M Hirvonen   + 1,29,5
6. E Novikov   + 3,37,0
7. T Neuville   + 4,11,9
8. M Wilson   + 6,00,4
9. M Prokop   + 6,58,9
10. N Al-Attiyah   + 9,32,1

Atkinson endte på en 11. plass etter trøbbel på den siste etappen. Han hadde ødelagt hjulet sitt uten å vite hva han hadde vært borte i. Wilson tar sine første VM-poeng og er dermed den 31. som tar poeng i årets rally-VM.