Hjem Nyheter Lørdagssnacks 32

Lørdagssnacks 32

Av Vegar Bjørge

Da er helga her igjen og med den også litt snacks. I dag blir det variert blanding i smågodt skåla og vi begynner med Automotive brand contest. Tysk mesterskap i design, ja det virker slik, for alle prestisje prisene gikk til de store tyske merkene. Beste utvendig design gikk til VW Up, pris for beste interiøret gikk til Audi A3, prisen for beste konsept gikk til Mercedes Concept Style Coupe og til sist men ikke minst måtte BMW også få en pris. Da blir alle fornøyd, og prisen BMW fikk var årets innovasjon med BMW i8. Det er andre gangen disse prisene deles ut og så kan man håpe neste års sponsorer er noe mer spennende enn tysk premium.

Spørs om det hjelper med styling på en fra før lite pen bil.

BMW sin nye 3-serie har fått mye skryt, det er fortjent, for bilen er bra. Du  kan lese en test av den her, men en 320 D blir ikke helt det samme som en Alpina B3. Jeg er svak for denne lille bilprodusenten som bygger sine modeller på BMW sine populære hverdagsbiler. B3 er byggd på en 335 i og den får et nytt chassinummer etter at Alpina har gjort sitt. Modellene lages i begrenset antall, men den nye B3 skal for første gang også selges i USA, så regn med et noe større antall en det vi er vant med. B3 har som nevnt lånt motor fra 335i, det vil si her er det R6 på 3,0 liter og dobbelturbo som gjelder. Der BMW plukker ut 306 HK velger Alpina og plusse på ca 100 til. Standard blir den komfortable 8-trinns automatkassa til BMW. Regn med toppfart rundt 290 km/t og sprinten opp til 100 på rundt 5 sekunder.




Alpina er mestere i foredling av BMW-modeller.

Fiat har funnet ut at 500-modellen er litt vel fiminin for oss menn. Det må de gjøre noe med og vil derfor bygge en 500 i fjellklatrerklær. Hm. 500 X er i hvertfall 4. modellvariant på den populære minibilen fra Fiat og om den er vellykket eller ikke, er en smaksak. Mer maskulin har den uansett blitt, og så får vi se om de som i gamle dager kjøpte gubbebilen Fiat 132, kommer tilbake til det italienske merket. 500 X bygges på Punto, slik også 500 L skal gjøre. Det gir breiere sporvidde og noe bedre kjøreegenskaper. Motorer blir de kjente fra 500-serien med effekter i 100 hk klassen. Ikke så mye, men det er fortsatt snakk om en liten bil, 4,14 meter lang, så litt sprell kan man nok også finne på i en slik liten italiener.

Fra snerten konebil til stygg gubbebil. Fiat 500X

Mens vi er i det maskuline hjørnet, fant jeg på nettet noe smart for blomster-Finn. Dette er et fantastisk gjennbruk av bil for de som ikke er gode på renoveringer. Bobler er det også så mange av at noen kan brukes som blomsterbedd. Om noen 10-år er det kanskje Fiat 500 som brukes til blomsterbedd. Bobla kan også kjøres slik, om man både er gode på restaurering og har grønne fingerer. Kanskje den til og med kan brukes som gressklypper?

Firmabilen til Blomster-Finn

Bakkeløpet Pikes Peak går av stabelen denne helgen etter at det opprinnelige løpet gikk opp i røyk. Det er 90. gang de nå arrangerer dette bakkeløpet for alt som kan gå å røre på seg. Eneste kravet er at det må ha motor. Det er åpent for omtrent alle klasser, og i år er det også en god klasse med elektriske biler. Det er ganske imponerende da man vet at løypa er 19,9 km lang og målgang er på 4300 meters høyde. Da har man klatret 1440 meter opp mot skyene gjennom 156 svinger. Vil nok tro at de bensinmotoriserte monstrene har litt mer drifting gjennom svingene enn Mitsubishi sine el-biler.

Pikes Peak

Ingen ting er mer rått en Ari Ratanen oppover Pikes Peak sin bratte fjellside i en Audi Quattro.  Audi har en A5RS-modell preparert for årets løp. De stiller i klassen «Time Attack» sammen med noen Mitsubishi Evo, Porsche 996 og Hyundai Genesis med flere. 1 gang hvert år blir det rolige fjellet med all slags dyrelyd forandret til en orgie i motorbrøl. Fantastisk opplevelse for alle 2 og 4 beinte i området, og jeg kjenner et lite stikk av missunnelse til de elgkalvene som har mulighet til å vokse opp i slike omgivelser.

De som er til stede for uansett oppleve mange forskjellige kjøretøy og de aller fleste gir mer enn nok lyd fra seg. Motorsykkelklassen teller 95 og bilklassen har 87 og alle har hatt flere enn en gjennomkjøring i banen, før det gjelder i morgen. Det trengs, for en del av førerne utfordrer sine grenser oppover disse foræderiske bakkene, der de bare er centimeter unna avgrunnen.

Fint sted å parkere en rånetet Mitsubishi iMiev

De aller fleste ønsker å se på noe annet enn Mitsubishi sine el-biler stående i grøfta, men skal man kjøre ut, var nok ikke dette det værste stedet. Jeg kan jo også nevne at BMW M3 er representert i el-bil-klassen. Der har de bytte ut V8 motoren, som sitter i originalen, med en symaskinmotor av noe slag. Spennende! Det er ikke noen symaskinmotorer som sitter i monsterbilene, og vi tar med til slutt et bilde av fjolårsvinner, Nobuhiro Tajima. Han satte ny bakkerekord i fjol og den lyder på 9,51,278 i sin Suzuki SX4. Slå den dere, Mitsubishi!

Fra en Suzuki SX4 til en annen. Suzuki har noe på gang, men er den nye bilen de skal vise arvtageren til SX4? Vi tror det, og det kan også passe bra. Suzuki SX4 har vært en av storselgerne til merke, bare slått av småbilen Swift. 1044 registreringer ble det i 2011, mens årets salg har vist avtagende tendeser. Helt tydelig at Suzuki forhandlerne trenger en nyhet i hallene sine de nærmeste månedene. Uansett har SX4 bidratt med særegenhet i klassen, og selv om bilen virker noe traust har den sin fanskare blant de eldre med behov for lett innsteg og 4-hjulstrekk.

Mer kommer på Paris-showet i september.

Suzukis SX4-nyhet er musikk i ørene for en del eldre, for de som ikke liker Suzuki SX4 kan kanskje en titt på Volvo sin hjemside være tingen. De har nå laget noen Spotify-lister for de som liker musikk. Volvo ønsker å demonstrere for deg hvordan de forskjellige bilen låter, og Norges mest solgte Volvo låter som for eksempel en Summer Wind med Michael Bublè. Så nå vet du det. Er du nyskjerrig på hvordan din XC70 låter, er det bare å gå inn på Volvo sine Spotify-lister, eller du kan åpne vinduet å la din Volvo få litt gass. Det kan hende trengs. Gassen er den til høyre.

Det er mye skrot rundt omkring på låver og en låve inneholder en Mini oppgradert av Oselli. Denne har stått i samme garasje/låve i 30 år og er i original stand. Regnes som det viktigste salgsobjektet på Barons British Heritage salg i september. Prisestimatet ligger mellom 7-10 000 pund. Regn med en god del i restaurering også på den 51 år gamle bilen. Motoren som sitter i er på 1125 ccm. Nydelig original blåfarge med tøft tilbehør. Det beste er at den ikke tar noe plass.

Tenk om det kunne være like stor verdig i husstøv.

Min låve bør fylles opp med en drømmebil til. Det er nå tid for noe tysk, etter at 2 franske biler har fått plass, og en engelskmann. Jeg fortsetter med å fylle opp med en sportsbil. BMW M1, far til alle M-bilene, og helt klart den beste. Den ble bygget i samarbeid med Lamborghini og solgt mellom 1978 og 1981. 456 eksemplarer fant sine eiere og dette gjør den til en ettertraktet samlebil. Dette er den eneste bilen fra BMW som har fått en mittmotor. 3,5 liter stor er den 6-sylindrede motoren og den gir 277 hk i gateversjonen. Nå ble M1 bygd for racing, og race-motorene kunne ha opp mot 850 hk. Prisene ligger på fra 170 000 euro og oppover. Jeg fant en hvit til salgs på mobile.de til rett under 200 000 euro. Det er en 1980 modell som har gått ca 3000 mil. Prisene vil helt klart gå oppover på denne bilen og de siste måneders bilfunn gir håp om rikdom, hvis jeg lar den stå på en låve å støve ned. Herlig!