Hjem Nyheter Loeb vinner i Finland

Loeb vinner i Finland

Av Vegar Bjørge

Sebastian Loeb var igjen i en klasse for seg i da WRC-sirkuset besøkte Finland. De fleste hadde nok regnet med at finnene Hirvonen eller Latvala skulle klare å gi Loeb kamp, og selv om det kanskje så slik ut, virket det som Loeb hadde full kontroll. Han ledet fra 1. etappe og var litt over 6 sekunder før Hirvonene i mål. Det virket likevel som en evighet. Latvala lå lenge bare 10-15 sekunder bak, men han sa allerede på fredag at han trodde Loeb var umulig å ta igjen. Selv om Forden gikk bra, var det likevel noe som manglet. Latvala pleier å kjøre ekstra bra i Finland, men denne gangen var han ikke på topp og han tok ingen etappeseierer. Sist det skjedde var i 2006. Petter Solberg vant 2 etapper, men det var Citroen-førerne som var best. Hirvonene vant 7 etapper mens Loeb vant 9.

Loeb mestrer det meste og flyr videre i Rally-VM. Neste stopp Tyskland.

Proton-fører Andersson vinner SWRC-klassen, og dette er hans 2. seier på rad i denne klassen. Juha Salo, som kjørte den andre Proton-bilen, kom på en fin 3. plass. Det kunne blitt bedre, men han punktert på 14. etappe og tapte mye tid. Chris Breen lå best til før de to siste etappene, men på SS17 rullet han å ødelag sin sjanse i Finland. Haydon Paddon, som ledet mesterskapet før denne runden, kom ikke til start på lørdag. Hans motor-problemer var for store til at han kunne kjøre videre. Dette gjør at Andersson leder mesterskapet 6 poeng foran Paddon. Neste runde for SWRC er i Wales i september.

P G Andersson vinner SWRC-klassen i Finland.

Power stage er siste etappe i rally og den gir 3 pluss poeng til vinneren i VM-sammendraget, mens nr. 2 får 2 poeng og nr. 3 får 1 poeng. Dette gjør også siste etappe interesant, selv om løpet er avgjort. Det var en spesiell siste strekke i Finland, for vanligvis pleier den siste strekka å være en kort publikums strekke på et par kilometer. I Finland var den på 33 kilometer. Full attack fra Hirvonen ga han de 3 bonuspoengen, mens Petter tok 2. plassen og Loeb kjørte inn til 3. plass.
Citroen har nå taket på mesterskapet og det er mye som skal til for at ikke Loeb kan kalle seg verdensmester på ny. Han har 43 poengs ledelse til Hirvonen, og 67 poeng ned til Petter. Skal det bli spenning resten av sesongen bør nok Loeb kjøre med bind for øynene de resterende løpene. I Finland kunne det se ut som han lekte litt, for hver gang Hirvonen tok et sekund innpå, reiste Loeb litt ifra på neste etappe. Noen vil nok mene at det begynner og bli kjedelig med Loeb i Rally, og jeg er en av de. Det er ikke Loeb sin skyld, men han har ingen konkuranse slik det er nå. Kanskje vi neste år får se en superbil fra Mini, Ford eller VW og at Citroen tørker støv av sin Visa Rally gr B som de brukte på
80-tallet? Da kanskje noen har sjanse til å slå Loeb. Ellers bør nok de som vil slå han bruke knytnevene, og det ønsker vi jo ikke.