Hjem Klassikere Bilfunn uke 27

Bilfunn uke 27

Av Vegar Bjørge

Det er ferietid og høytid for biltreffer og utstillinger. Goodwood Festiva of Speed er akkurat ferdig og der ble det også avholdt en interesant auksjon hvor flere bilperler fant nye eiere. Blant annet gikk en 1929 Bentley Blower under klubba for 5 042 000 pund. Dette er den dyreste Bentleyen som noen gang er solgt på en åpen auksjon, og ikke nok med det, det er også den dyreste engelske bilen solgt på en auksjon. På begynnelsen av 30-tallet satte denne bilen hastighetsrekord på racerbanen Brooklands med hastigheten 219,93 km/t.

Bentley Blower 1929 modell

Fra en unik engelskmann til en unik amrikaner. Hva med en Ford F-150? Verdens mest solgte Pick Up kan vel ikke være så veldig unik, sier kanskje du, men denne er det kun en av og det er en konsept Pick Up. Byggd for bilutstillingen i Chicago i 2001 som en hot rod variant av den populære Pick Up-modellen. Ganske vellykket som du kan se på bildet under. Bilen ble solgt på en av RM sine auksjoner i vår. Pris $ 46 200.

Blir jeg bonde en dag skal jeg ha en slik en. Ford F-150 Konsept.

 For noen uker siden ble kanskje Ferraris vakreste racebil solgt. Den gikk under hammeren på en auksjon i Monaco i sammenheng med GP-helgen i Monaco. Bilen er en Ferrari 206 S Dino Spyder fra 1966 laget av Carrozzeria Sports Car, og er 1 av 18 produserte. Det sitter en V6 mittmotor i bilen på 1987 ccm og 218 hk. Den ble byggd for FIA’s 2,0 liter gruppe 4 mesterskap og vant mange løp. Denne bilen er racet av Richard Attwood og David Piper, og har hatt samme eier siden 1970. Bilen ble solgt for € 2 520 000,-.

Var ikke så dumt å være racebil-fører på 60-tallet.

Tilslutt tar vi med en feriebil for de som ønsker en skikkelig bilferie. Jeg vet at mange går rundt og ønsker seg en bobil. Det høres også perfekt ut for meg. Bo i bilen. Men helt rett blir det ikke når de flest bobiler er trange og stort sett ukjørbare. Denne er da noe helt annet. Den er ikke trang og det går an å ha med noe som er kjørbart på henger bak. Den er nemlig så stor at om man henger på noe bak merkes det ikke. Boligen kalles Marchi Mobile eleMMente palazzo. 30 kvadratmeter inne og 20 kvadratmeter på taket og den er vinterisolert, koster litt mer enn en leilighet, men kan kjøres. 3,1 millioner dollar er prisen, omregnet til noreske kroner blir det ca. 18,6 millioner og det før avgifter. Selvfølgelig er da alt inkludert, både i kjøkkenet, soverommene, hverdagsrommet og badet. God bilferie!

Kanskje ikke verdens vakreste bobil men med en Escort MK2 på henger bak kan det bli noe.

Kanskje ikke verdens vakreste bobil men med en BMW 2002 Turbo på henger bak kan det bli noe.

Litt bedre enn stua mi….