Av David K Andersen

Aston Martin Vanquish

Ukas nyhet nr 1, er nye Aston Martin Vanquish. Det er ikke så lett å skille de forskjellige Aston-modellene fra hverandre siden designspråket er veldig likt, men mens DB9 er GT-bilen og V8 Vantage er et slags high-end alternativ til Porsche 911, så er Vanquish, sammen med DBS, superbiler. Utgående modell kom allerede i 2001, så utskifting er på tide selv om designet på de fleste Aston Martiner er så tidløst at det er vanskelig å vite om bilen er ny eller ti år gammel. Den nye bilen er merkets ultimate bil og under panseret finner vi en videreutvikling av den velkjente 6-liters V12-eren. I denne bilen har den 565 hestekrefter. Ikke noe moderne miljøtull med mindre motorvolum, færre sylindre og overlading her i gården. 0-100 takles på 4,1 sekunder og tallene leveres gjennom en sekstrinns automatkasse. Chassiset er 25% stivere enn tidligere. Interiøret er som vanlig i biler fra Aston, ekstremt påkostet med kun de beste materialer. Personlig synes jeg den ser veldig bra ut utvendig, men at interiøret ikke virker til å være spesielt spennende. Aston er jo kjent for å løfte interiørdesign et hakk videre med helt nye modeller, men det ser ikke slik ut her.

Infiniti JX35
Infiniti som er Nissans premium-merke selges det ikke mye av i Europa. Derimot er de veldig populære i USA. I motsetning til Lexus som har gått veldig i komfort- og hybrid-retning de siste årene, synes jeg Infiniti er mer spennende og sporty. For eksempel får du kjøpt mindre sports-sedaner med suge-seksere på godt over 300 hester og vanlig manuelt H-gir. Hvem andre tilbyr det i dag? Ingen såvidt jeg vet! JX35 er langt fra noen sporty bil, men det kan jo være moro å se litt annet enn det daglige også. Denne SUVen ser bra ut både utvendig og innvendig. Motoren er en 3,5 liters V6 på 265 hk, koblet til en CVT-kasse. Senere kommer den med en 3,7 liter på 325 hk. Størrelsesmessig er den nesten som en Audi Q7 og har masse plass også bak tredje seteraden. I USA koster den 246 000 kroner… Sjekk bildene og bli deppa for at du ga 330 for en liten skranglete Quashqai uten motor.

Jeep Grand Cherokee SRT8
Mer SUV. Denne gangen ren galskap. Det ser ikke akkurat ut til at Jeep har blitt så voldsomt Fiatifisert. Dette er en ren muskelbil-SUV. Den veier sinnsyke 2360kg og den gamle Hemien som satt under panseret på forrige modell og gikk som en rakett, mente Fiat-Chrysler var litt puslete, så nå sitter det en ny Hemi V8er der på intet mindre enn 6,4 liter og 470 hk. Hvem sa at du må ha diesel for å få dreiemoment? Her er det 640 nm på plass, og det uten turbo! 0-100 avklares på 5 sekunder. Kraften leveres gjennom en femtrinns automatkasse. Forbruket på landevei er 1,3 og i by 1,95. Ikke Bellonas neste firmabil med andre ord. Pris i USA, ca 370 000 kroner. Kjøremessig er den nok en god bit unna BMW X5M og MB ML AMG når det går unna i svingene, iallfall ser det ut til at både amerikanske og europeiske biljournalister mener det. En engelskmann som testet bilen i Italia sa han ventet lenge på å komme ut av bytrafikken så han fikk dratt på skikkelig, men når ha endelig fikk gjort det, begynte han å lure på om det egentlig var særlig lurt. Med andre ord er nok 2,4 tonn USA-SUV på steroider en håndfull på full fres i svingene.

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Merk gjennomsnittlig forbruk; 13,8 mpg. Det er 1,9 på mila det.
Foto: Autoblog.com

Toyota GT86
Det er ikke til å tro, men årets favorittbil for meg er jeg temmelig sikker på blir Toyota GT86. Den kommer egentlig i september, men i dag fikk jeg en mail fra Toyota om at den skal på en liten norges-turnè i slutten av juni og førsten av juli. Har ikke klart å finne ut av om det blir mulig å få til en prøvetur i forbindelse med det, men håper! Et par andre interessante ting om bilen er at det nå viser seg at den har en noe mykere chassis-setting enn broren Subaru BRZ. Det er kjempebra, for Subaruen har fått pepper for at den er for stiv på dårlig vei. Tviler på at det vil gå særlig utover kjøreegenskapene annet enn på bane og der er det tross alt ikke ofte man bruker bilen. I tillegg bygger Speedhunters med Fredric Aasbø verdens første driftebil av GT86 i samarbeid med Toyota Norge! Ser ut til at det blir debut på Gatebil Rudskogen i midten av juli. Dette er stort! Selvfølgelig blir det Supra-motor og rundt 700hk. Her er noen bilder fra byggingen.

Foto: Lånt uten tillatelse fra www.speedhunters.com og www.camillast.com
Foto: www.speedhunters.com
Foto: www.speedhunters.com