Av David K Andersen

Ukens nyhet nr 1 er selvfølgelig salget av Saab. Les om det på annet sted her på bloggen.

Mercedes A45 AMG

Audi RS3 og BMW M135i får konkurranse fra Mercedes. De har presentert AMG versjonen av nye A-klassen. Under panseret finner vi en 2-liters firer på 330 hk. Den får en 7-trinns twinclutchkasse og firehjulsdrift hvor hovedvekten av driften ligger på bakhjulene. Understellet er kraftig modifisert og hjulstillingen blir bredere. Karosserimessig er det snakk om skjermbreddere og modifiserte fangere. Høres og ser ut som om dette kan bli noe av det råeste i premium-GTI-klassen, hvis man kan kalle den det.

Ny Volvo XC90 i 2014

Endelig får den gamle traveren XC90 erstatning. Volvo bekrefter denne uken at en helt ny bil, basert på en helt ny platform som vi vil finne igjen i de neste generasjonene av V70, S80, XC60 m.m., kommer i 2014. Premiere i denne bilen, får også en ny motorserie med fire sylindre. Bensin og diesel. Kommer i plug-in hybrid også.

Ford Focus ST

Den nye ST-Focusen har nå blitt prøvekjørt. Noen ganger treffer bilprodusenter skikkelig blink og det ser det ut til at Ford har gjort her. Bilen har en firer-turbo på 250 hk og gjør unna sprinten til 100 på drøyt 6 sekunder. Det sies at ingen annen bil i klassen har klart å kombinere kjøreegenskaper og komfort på dette nivået tidligere. Bilen svelger ujevnheter og dårlige veier uten å plage passasjerene samtidig som den har klasseledende veieegenskaper og kjøreglede. Ikke les videre hvis du vil beholde humøret: I Europa koster den 220 000 kroner….

Ny 1,6 liter for Mercedes
Alle holder på med turbo-bensin motorene sine om dagen. Mercedes kommer med en helt ny 1,6-liter blant annet til A-klassen. Den får 125 eller 160hk. Andre har holdt på med små bensin-turbo motorer en stund nå, men Mercedes påstår at de for første gang vil kunne matche dreiemomentet til tilsvarende dieseler med denne motoren. Ennå en grunn mindre til å kjøre diesel!

Ford vinner Engine of the Year Award

Med sin geniale 1-liters turbomotor har Ford vunnet årets motor pris. GM tok den grønne prisen for sin 1,4-liter i Volt, mens BMW fortsetter å abonnere på klasseseiere med gull i 3 til 4 litersklassen, 2,5 til 3 litersklassen, 1,8 til 2 litersklassen og 1,4 til 1,6 litersklassen. Performance engine ble ikke overraskende Ferraris 4,5-liters V8er.

Flere nyheter i korthet:

  • Audi RS5 Cab testes nå.
  • Ferrari Enzos etterfølger testes for tiden.
  • 7-serien til BMW kommer snart som M7
  • Opel kommer med en ny cab som er større enn Astra, testes nå.
  • EU åpner for å endre syklusen som brukes for å måle bilers forbruk for å gjøre de offisielle tallene mer realistiske.
  • Toyota tar hybridkonseptet videre med Lexus GS som snart vil slippe ut mindre 119 g/km.