Hjem Nyheter MotoGP runde 5 – Catalunya

MotoGP runde 5 – Catalunya

Av David Kordahl Andersen

Casey Stoner på sladd

Moto3
Dette var hjemmefører Maverick Vinales sitt løp. Han ledet fra pole position til mål. Kampen sto om andreplassen og mellom Rossi, Olivieira, Cortese, Fenati, Masbou, Marques, Faubel og Khairuddin. Til slutt klarte Cortese å stikke fra noe og ta andre plassen, mens Olivieira tok en knepen tredjeplass.

1. Vinales
2. Cortese +7,752
3. Olivieira +7,853

Moto2
Dette racet så fra starten av ut til å kunne bli en rimelig lett affære for Andrea Iannone. Det ble det ikke. Årsaken til at han fikk en god luke med en gang, var at Tony Elias gjorde en knallstart fra 8. spor og kjørte seg på første runden opp til andreplass. Der ble han liggende å sperre for flere andre. Så kom Marquez seg forbi og etterhvert også Espargaro og Luthi. Tetstriden ble stående mellom disse fire. Elias kjørte senere av. Mot slutten var det hele ganske åpent, men så mistet Maquez fronten på sin sykkel. Han klarte å holde den på hjulene, men Espargaro som lå like bak forsøkte å kjøre forbi og traff Maquez i siden og kræsjet ganske stygt. Marquez holdt seg på hjulene, men tapte tid og måtte nøye seg med tredjeplassen. Luthi presset Iannone voldsomt de siste to rundene, men klarte ikke å passere og dermed kunne Iannone krysse av for sesongens første seier.

Relativt tett over målstreken..

1. Iannone
2. Luthi +0,083
3. Marquez +1,137

MotoGP
Som vanlig Stoner i pole og Lorenzo ved siden av med Crutchlow og Spies på de to neste startposisjonene.   Starten gikk til Pedrosa, mens Spies tok andreplassen foran Lorenzo. Stoner startet ikke spesielt godt og misset litt i en sving på førsterunden så han havnet helt nede på sjetteplass. Ben Spies som sliter veldig om dagen og må levere resultater straks for å ha noen sjanse til å beholde plassen i fabrikksteamet til Yamaha, presset veldig på Pedrosa, men bremset for sent inn i en sving på andre runden og gikk dessverre ut. På femte runde tar Lorenzo Pedrosa men ikke lenge etter tar Pedrosa ledelsen tilbake. 5 runder før mål, tar Lorenzo igjen teten og denne gangen klarer han å rykke fra litt. Ledelsen holder til mål. Divizioso holder såvidt unna for Stoner og tar tredjeplassen.

Lorenzo

1. Lorenzo
2. Pedrosa +5,003
3. Dovizioso +9,361
4. Stoner +9,544
5. Crutchlow +12,506
6. Bautista +13,948
7. Rossi +17,555
8. Bradl +23,478
9. Hayden +30,410
10. Spies +32,897