Hjem Nyheter DTM: Fantastisk racing i Østerrike

DTM: Fantastisk racing i Østerrike

Av Vegar Bjørge

4. runde i årets DTM mesterskap gikk på Red Bull Ring Spielberg i Østerrike denne helgen. Banen er 4,326 km lang og det skulle kjøres 47 runder. Innlagte depostopp gjør det ekstra spennende. Mortara starter fra pole position foran mesterskapsleder Paffett. Audi mot Mercedes i første start posisjon. Kunne Audi ta sesongens første seier eller skulle det igjen bli Paffett som skulle seire? Bak de igjen sto en seierssulten Ekstrøm, også han i en Audi. Fjolårsvinner Tomczyk var beste BMW-fører på 4. startposisjon, og han er også en som kan melde seg på i kampen om seieren. På warm-up før løpet var det 3 Audi-førere som var raskest, og Audi hadde helt klart en konkurransekraftig bil på startstreken.

Starten var bra og det skulle vise seg og bli et løp med mye tett racing og mange fine forbikjøringer. Mortara tok starten og holdt ledelsen fra start til mål, og dette var hans første seier i DTM og sesongens første for Audi. På andre plass kom Tomczyk og siste pallplass tok Paffett. For første gang i år kom alle tre bilmerkene på pallen. Det viser hvor tett det er mellom bilene, og forskjellen mellom de 4 første var 2,7 sekunder. Svenske Ekstrøm avanserte i sammendraget etter en fin 4. plass. Han gjorde en kjempestart men i løpet av 1. runde tapte han noen plasser. Susie Wollf ble beste kvinnelig kjører på 14. plass, noe som er hennes beste plassering hittil i år. Hun er ikke så langt bak poengplassene og bør ha mulighet til poeng i kommende løp.

Det var mange incidenter i dagens løp og flere måtte bryte, blant dem var også beste BMW-fører Spengler, som virket ha tekniske problemer. Det ble tett racing og mye forbikjøringer og småknuffing. Dette er noe bilene ikke tåler så godt, og mange av de som måtte bryte, hadde i en eller annen sammenheng hatt kontakt med konkurrenter. Mortara ble hardt presset av Tomczyk og Paffett, men klarte å holde unna. Meget godt kjørt av den unge italieneren og vi kommer helt klart til å se han flere ganger på toppen av pallen.

10. A Farfus   + 39,904

I sammendraget drar Paffett i fra og nå er Ekstrøm oppe på 2. plass. Joey Hand tar sine første poeng i år og amrikaneren tar også sine første poeng noensinne i DTM. Det ble ganske bra poengfangst for både Audi og Mercedes teamene, mens BMW hadde 3 biler innenfor poengplass, men det var kun Tomczyk som tok poeng og snakke om. Spengler, som har vært sesongens beste BMW fører, tok ingen poeng i dagens løp. Kan jo også nevne at Paffett har vært på pallen i alle løpene hittil denne sesongen. Mortara hadde kun sanket sammen 6 poeng før dagens løp, men med seier tok han et godt kliv på sammenlagtlista.