Hjem Nyheter Opel Mokka fornyes

Opel Mokka fornyes

Midtlivs-oppdateringer for de mange små og kompakte elbilene fra Stellantis har kommet tett det siste året, nå er turen kommet til Opel Mokka.

Av David Kordahl Andersen

Mokka har lenge vært en av Opels mest populære biler – helt fra den startet livet som en praktisk og neste offroad-aktig liten SUV med bensin eller diesel, til den nå lever livet som designdrevet crossover. Selvsagt elektrisk.

Mokka i denne formen var skarp i utseendet allerede fra start, dette var den første bilen i Opels nåværende design-skole. Dermed er ikke endringene veldig store utvendig.

Men den nye Opel-logoen er selvsagt på plass, og de vinge-formede LED-signaturene foran og bak, er strammet opp og består nå av tre lysblokker.

På innsiden er flere materialer, blant annet er alle tekstiler, fremstilt av resirkulert innhold. Et helt nytt ratt er flatt både på toppen og under, og blitz-logoen er mer fremtredende.

I midtkonsollen er materialene nye, men det viktigste er antagelig skjermene. De måler nå 10 tommer begge to – både den rett foran deg, og infotainmentskjermen i midten.

Sistnevnte kan betjenes via widgets som på en smarttelefon, eller i kombinasjon med stemmestyrings-funksjonen «Hei Opel». Systemet skal være smart, og kjenne igjen sjåførens personlige profil.

Kjøpes bilen med det integrerte navigasjonssystemet, oppdateres det over nett, i tillegg til at ChatGPT sørger for at det stadig lærer og blir bedre.

Mokka kommer med 54 kWt brutto batterikapasitet og opp til 403 km rekkevidde, bilen kommer for salg mot slutten av året.