Hjem Nyheter Her er de første bildene av Kia EV9

Her er de første bildene av Kia EV9

De første bildene av den elektriske SUVen EV9 med 7 seter, er offentliggjort. Kia sier bilen vil utmerke seg med innovative løsninger innen plassutnyttelse, teknologi og design.

Av David K Andersen

Det er ikke lenge siden vi skrev om denne bilen forrige gang, men nå har altså Kia sluppet de første offisielle bildene av EV9, i forkant av global lansering i slutten av måneden.

Det betyr at vi i denne omgang fortsatt mangler tekniske opplysninger. Men noe har vi fått, ved siden av bildene.

Det gjelder først og fremst interiøret, hvor Kia sier at plassutnyttelse, teknologi og komfort skal gjelde alle i bilen (ikke bare de to som sitter foran).

Med lang akselavstand, lav sidelinje og helt flatt gulv, skal det være høy komfort og god plass på alle tre seterader. «Test-familier» er benyttet både på 6- og 7-setersvariantene for å optimalisere dette. Som for ordens skyld da altså betyr at den vil komme med både 6 og 7 seter.

Setene på første og andre seterad kan legges ned til lenestoler, for eksempel mens bilen lades. Her er det altså en videreføring av prinsippet vi kjenner fra EV6 og Hyundai Ioniq 5, også til baksetet.

I tillegg vil setene på andre rad kunne snus 180 grader, slik at de vender mot tredje seterad. Det kan jo være hyggelig om man vil ha et lite møte eller ta en runde kortspill mens bilen lades.

Det er også ladepunkter for mobiltelefoner og nettbrett, samt koppholdere på bakerste rad.

Ellers melder Kia at EV9 får to 12,3-tommers skjermer foran, integrert med en 5-tommer. Det gir minimalt med knapper og helt digitalt miljø. Styring av klima-anlegget, samt start og stopp av bilen, skal også skje med berøringsfølsomme flater.

En nyskapende midtkonsoll er dessuten på plass, den skal ha flere ulike oppbevaringsmuligheter, samt et stort som i bunnen.

Den utvendige designen kan du selv bedømme, men verdt å fremheve er at den får digital «Tiger-nose»-signatur i fronten med digitalt lysmønster. Den har små firkantede lys integrert i karosseriet ved hver vertikal-montert hovedlykt.

Og så er det jo ganske tøft da, med en så firkantet og «SUVete» SUV.

«Kia EV9 setter nye standarder både når det gjelder design, nettbaserte løsninger, brukervennlighet og miljø,» sier Karim Habib, viseadministrerende direktør og leder for Kia Global Design Center. «Kia EV9 tilbyr kundene svært god kvalitet og er et friskt pust i segmentet for elektriske familie-SUV-er. Denne nye biltypen gir en helt ny kjøreopplevelse og fremragende komfort for både fører og passasjerer. Den utmerker seg med innovative løsninger innen plassutnyttelse, teknologi og design.»

Forrige artikkelBruktbil: 5 moderne diesel-drømmer
Neste artikkelVolkswagen ID. 2all