Hjem Nyheter Citroën C5 X priset for Norge

Citroën C5 X priset for Norge

Endelig nærmer det seg for Citroëns nye storbil, C5 X. Norske priser og spesifikasjoner er klare, i forkant av vårens ankomst.

Av David K Andersen

Citroën foretrekker å gjøre ting på sin egen måte, så også med C5 X, som representerer merkets retur til D-segmentet.

Det er snakk om en mellomklassebil på samme størrelse som Volkswagen Passat, så kanskje er det i overkant å kalle den en storbil. Men for Citroën, er det i alle fall den største bilen på en god stund.

Det går i komfort 

Den hydrauliske fjæringen kommer imidlertid ikke tilbake – den forsvant med forrige C5. Citroën mener likevel de skal kunne tilby flyvende teppe-følelse – det skjer blant annet via adaptive dempere og en nye måte å kontrollere de hydrauliske demperputene på.

Patenterte komfort-seter både foran og bak, skal sammen med lounge-følelse i interiøret, sørge for en opplevelse tilsvarende å sitte i sin egen stue.

Store, akustisk laminerte vinduer rundt deg, gir lavt støynivå, og sammen med glasstak mye lys og god sikt ut.

C5 X er en slags krysning mellom sedan, stasjonsvogn og SUV, så å gå ut og inn skal være enkelt. Den har videre bagasjerom på 485 liter, som kan økes til 1 580 om du legger ned baksetene.

Ny 12-tommers infotainmentskjerm introduserer et nytt system der du selv bestemmer innholdet – opplevelsen skal tilsvare et nettbrett. Du vil også kunne benytte deg av stemmestyring, og bilen får utvidet head-up display, som er første skritt på veien mot AR-teknologi.

Drivlinjen er en av få ting vi kjenner fra før, det er snakk om ladbar hybrid med forhjulsdrift og 225 hestekrefter. Elektrisk rekkevidde 50 km.

Tre utstyrsnivåer

C5 X levere i tre nivåer i Norge, det starter med «Feel Pack» på 459 900 kroner, som skal være en velutstyrt bil med 19-tommers hjul.

479 900 gir deg «Shine», som i tillegg betyr skinnseter, ordentlig head-up display i frontruten, og den nye 12-tommers infotainmentskjermen.

Det høres imidlertid ut som om det er «Shine Pack» til 499 900 man burde velge. Da får du med de ekstra-laminerte vinduene, perforerte skinnseter og mer.

Salget har startet nå, de første kundene vil få bilene sine til våren.