Hjem Nyheter Nissan Leaf Nismo RC

Nissan Leaf Nismo RC

Du ser det er en Nissan Leaf, men under skallet er Nismo RC en versting av dimensjoner.

Av David K Andersen

De fleste av oss har et forhold til Nissan Leaf. Og for det fleste av oss, føres tankene til en fornuftig hverdagselbil du setter pris på fordi den er økonomisk, driftssikker, lettkjørt og har nokså god plass.

Nismo RC er ikke der i det hele tatt. Dette monsteret av en racingbil har ikke mye mer en siluetten av verdens mest solgte elbil (450 000 så langt) til felles.

Eller vent litt, det er faktisk ikke riktig. For selv om den, som du av bildene ser er en ren racerbil med karbon-tub, doble triangellenger med liggende coilovere og det hele, deles faktisk mye av batteri- og motorteknologi med helt vanlige Leaf e+ som du kan kjøpe hos din lokale forhandler.

LES VÅRE INNTRYKK AV NISSAN LEAF E+ HER!

Men mens gatebilen vi kjenner byr på 214 hestekrefter og 0-100 på kvikke 7,3, blåser Nismo RC den selvfølgelig rett av banen.

Racingbilen lander i disse dager for første gang i Europa, hvor den skal testkjøres på Ricardo Tormo-banen i Valencia.

Nismoen har firehjulsdrift og yter 322 hestekrefter og 640 Nm. Det er nok til at den akselererer fra 0-100 km/t på voldsomt raske 3,4 sekunder.

Bilen er laget litt for vise hva Nissan kan, de er jo ikke akkurat nybegynner innen motorsport. Kanskje viktigere, fungerer den imidlertid som en test- og utviklingsbil hvor ny teknologi prøves ut og finjusteres.

-Nissans erfaring som en pioner innen elbiler for gata, kombinert med Nismos 60-år lange fartstid som innovatør i motorsport, har ledet til denne unike bilen, sier Michael Carcamo, som er sjef for Nissan Global Motorsport.