Hjem Bruktbil Dieselforbud? Ikke noe problem!

Dieselforbud? Ikke noe problem!

Dette er 10 biler under 200.000 du med et stort smil kan kjøre de dagene det er dieselforbud!

BAKGRUNN: Fire år har gått siden vi sist ga deg gode tips til biler du trygt kan kjøre i de store byene om dieselforbudet slår til. På oppfordring har vi oppdatert listen:

Mange hevder naturlig nok at elbil eller ladbar hybrid er et naturlig valg om man ikke kan kjøre dieselbilen sin, men tenk igjen. Bykjøring handler om småturer, forbruk er ikke det sentrale – om du bruker en eller tre liter bensin på de syv kilometerne du skal flytte deg, spiller jo knapt noen rolle?

Her er guiden som viser at du kan gjøre akkurat som Byrådet ønsker at du skal gjøre – samtidig som du kan smile hele veien til jobben.

Tell deg ned sammen med oss til den perfekte bybil – helt i tråd med byrådets anbefalinger:

10: Lexus LS 

Foto: Finn.no

Årsmodell: 2000
Pris: 101 000
Hestekrefter: 284
CO2: 292 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=157016516

Før de ble hel-hybridisert, i hvert fall her i Norge, var Lexus en mer tradisjonell leverandør av luksusbiler i kamp med de tre tyske store – utstyrt med fantastisk flott silkemyk 4-liters V8-motor og lastet med ekstrautstyr som luftfjæring og høykvalitets skinninteriør.

For prisen av en e-Golf, kan du nyte komforten i det som på begynnelsen av 2000-tallet var en av verdens beste serieproduserte biler. Driftssikker og komfortabel hele veien fra Majorstua og ned til Aker Brygge.


9: Cadillac Seville STS

Foto: Finn.no

Årsmodell: 1999
Pris: 149.900
Hestekrefter: 305
CO2: 313 g/km

Cadillac har vært presidenters førstevalg i mange år. Seville, utstyrt med det som var en ganske moderne, i amerikansk sammenheng, Northstar V8, er et opplagt godt valg for den som vil bevege seg innenfor Ring 3 med en solid porsjon komfort og verdighet. Forhjulsdrift sørger god fremkommelighet, også når brøytekantene dominerer bybildet.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=161269687

8: Dodge Durango Hemi

Årsmodell: 2005
Pris: 99.000
Hestekrefter: 340
CO2: 318 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=164587042

Noen ganger kan byen være en jungel – og hva er vel bedre da enn å rulle gjennom den, høyt hevet over trikkeskinner og fartsdumper? Dodge Durango med Hemi-motor er jo et opplagt valg. Denne er riktignok utstyrt med den «minste» av Hemi-motorene fra denne tiden – en 5,7-liters V8. Det er nok likevel mer enn nok når Markveien er sperret av hipstere som har slengt fra seg bysyklene sine. Kombinasjonen med en V8er og automatgir løser biffen.

Når du ruller over den nye brua i Bjørvika, med cruisekontrollen inne, samtidig som du tråkker takten med begge beina, kommer du garantert lykkelig på jobben inne i Kvadraturen.

7: Audi S8

Foto: Finn.no

Årsmodell: 2001
Pris: 151.000
Hestekrefter: 360
CO2: 334 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=158274626

En gang var dette drømmebilen til bankranere, kioskeiere eller for den som hadde politiske ambisjoner.  En uhyggelig rask sedan, der du kan ta sjansen på å bryte noen innkjøring forbudt-skilt – ved å hevde at du sitter i byråd og er på vei til et svært viktig møte.

Husk sikkerhetsbelter, for denne 40-ventilers 4,2-liters aluminiumsmotoren i kombinasjon med en femtrinns automatkasse og Audis brilliante Quattro-system sørger for at du kan ligge i kontinuerlig firehjulsskrens fra Grorud til Ullevål Hageby. Alt til prisen av å parkere i Sentrum P-hus i et halvår eller så.

6: BMW 745I


Årsmodell
: 2002
Pris: 129.000
Hestekrefter: 333
CO2: 263 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=156265337

Noen ganger kan det være minst like miljøvennlig å sitte i baksetet når du skal på jobb. I så fall er det ikke så mange steder det er bedre å sitte enn i en BMW 7-serie.

Siden sist vi kikket på aktuelle «miljøbiler» – så har BMW 7-serie blitt både billigere, nyere og med lavere forbruk. Denne godbilen kjører du på rett over literen per mil.

Riktignok er det ikke gratis å eie en eldre premiumbil – ikke helt problemfritt heller. Men vi lover deg: Det er få eller ingen steder det er bedre å vente på redning, enn midt i Vaterlandstunnelen, mens denne godbiten tusler på litt rufsete og uren tomgang.

LES MER: HER ER TESTÅRET 2019

5: Jaguar XJR 4.0 XJR Supercharged

Foto: Finn.no

Årsmodell: 1998
Pris: 198.000
Hestekrefter: 363
CO2: 409 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=163622518

Litt mangelfullt med sugemotor kan det være, men for folk som liker edeltre og ekte lær – så er turbo litt i overkant moderne. Hva er vel bedre enn et tidløst elegant engelsk kattedyr.

Okei – vi innrømmer det – drøyt 400 gram CO2 er kanskje ikke helt på høyde med en moderne hybridbil – enten den lader seg selv eller ikke. Til gjengjeld er det få ting som overgår gleden av å gli nedover Tøyen, mens du hører åtteren male, og du kikker etter nærmeste bensinstasjon.

4: Jaguar XJ-S

Årsmodell: 1994
Pris: 178.000
Hestekrefter: 308
CO2: 386 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=151719654

Vi måtte nesten ha med enda en Jaguar på listen vår. For – hva kan være bedre enn 12 sylindre som styres av elektronikk fra Lucas. Hva kan gå galt…

Trenger du å rulle gjennom byen med en liten glorie? Husk at dette var bilen som Simon Templar – også kjent som Helgenen – rullet rundt i på 80-tallet. Erstatteren for legendariske E-Type, er ikke bare perfekt på en iskald januardag i Oslo sentrum, dette er en bil du kan ta med på lenger turer – kanskje helt opp på Lambertseter, eller til Furuset. 12-sylindrede versjoner er billigere enn de 6-sylindrede – det er jo opplagt en fordel for den som først og fremst er ute etter et alternativ til sin Golf 1,9 diesel.

3: Mercedes-Benz CL 500

Årsmodell: 2000
Pris: 160.000
Hestekrefter: 360
CO2: 300 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=161809829

Dette er også en bil som finnes med en flott V12-motor, men som den nøkterne bilbloggen vi tross alt er, lar det seg fint gjøre å nøye seg med en av de fineste motorene som Mercedes har levert – nemlig den klassiske 5-liters V8eren som i CL 500 produserer småhyggelige 360 hestekrefter. Det sørger for at 0-100 går unna på pene 6.1 sekunder, noe som burde parkere selv de mest plagsomme kompaktbiler i kampen om å sikre seg den siste parkeringsplassen utenfor Elexia i Bjørvika.

CL er en perfekt bil for nylig utsprungne besteforeldre som synes det er greit å slippe barnebarna inn på de myke flossteppene. Husk også på det gamle ordtaket, at det neppe er tilfeldig at coupé rimer på tupé…

LES OGSÅ: 10 MED FIREHJULSDRIFT FOR UNDER 50.000

2: Porsche Cayenne Turbo 

Foto: Finn.no

Årsmodell: 2005
Pris: 120.000
Hestekrefter: 450
CO2: 272 g/km

Hva er mer perfekt i byen enn biler der du har god oversikt? I Cayenne sitter du høyt, og har mulighet til å nyte de siste trafikknyhetene om dieselskandalen med solid bass fra ditt Bose stereoanlegg. Sammen med bilens navigasjon kan du lett finne ut hvor det lønner seg å legge veien.

Med 450 hester tilgjengelig, har du alltid nok krefter til å akselerere deg ut av selv de farligste situasjoner – enten det er aggressive syklister i innkjøringen til Tjuvholmen – eller truende joggere utenfor Frognerparken.

1: Ford Excursion V10

Årsmodell: 2001
Pris: 100.000
Hestekrefter: 314
CO2: 448 g/km

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=158593776

Hva er vel mer miljøvennlig enn å kjøre sammen? Det er dessverre ikke alle som har gleden av å være innehaver av førerkort klasse C1. Det betyr at du kan kjøre bil opp til 7,5 tonn. Det vil du trenge når du kjører vårt desiderte førstevalg når det kommer til perfekt bil når det er dieselforbud.

Her kan du altså laste inn hele sju unger, et par paller med akebrett og kanskje en snøscooter, om det skulle være behov for det.

Denne praktvogna vi har funnet frem til, har i tillegg full pakke fra Arctic Trucks – inkludert en vinsj som trekker fire tonn.

Tenk deg følelsen av å rulle ned vinduet midtveis inn i Ekeberg-tunnelen, og høre V10-motoren synge i det du svinger av og ut i Bjørvika. Lydbildet, og bensinforbruket står selvsagt på ikke noe tidspunkt i stil med akselerasjonen, men husk – du tar en for laget!

Redaksjonen håper listen vår med 10 biler under 200.000 du kan kjøre når det er dieselforbud kan være til hjelp og støtte i denne vanskelige tiden.