Vinteren er kommet i store deler av landet, og kanskje du skal bruke den til å finne en perfekt campingvogn eller bobil for kommende sesong?

Et godt sted å starte er og finne ut hvor mye man ønsker å bruke på en campingvogn eller bobil. Da kan du finne ut hvor pengene skal hentes fra, og hvorvidt det finansieres av sparepenger eller lån fra banken. Mange velger en kombinasjon, og du får lavere rente desto mer du legger i objektet av egne midler. Du har også muligheter til å belåne hele objektet.

Årstidene er en viktig del av vurderingen

I starten bør du også vurdere hvordan og hva du skal bruke campingvognen eller bobilen til. Kanskje den skal være i bruk gjennom alle årstider? Da kreves det mer av både vogn og bil, som er et faktum du bør tenke på. 

En del vogner regulerer temperaturen ved hjelp av oppvarmet vann, som gir en behagelig temperatur inne selv på kalde vinterdager. Vinterkulde krever også at vognen er ekstra godt isolert, samt at du passer på vannrørene slik at de ikke fryser. De siste årene har stadig flere vognprodusenter valgt å legge rørene på innsiden av isolasjonen. Denne løsningen gjør det mindre sannsynlig at rørene skulle sprekke hvis vannet fryser.

Husk at det også finnes egne data-apper som lar deg fjernstyre varmen. Hvis du har vognen stående ute i kalde minusgrader vil du med en slik app kunne justere temperaturen i god tid før du setter foten innenfor døren.

Planlegger du å bruke vognen din mye på vinterstid? Da kan det også være lurt å investere i litt ekstra plass. Grunnen til dette er at man bruker mer tid inne i vognen om vinteren sammenlignet med de andre årstidene. 

Bak inn ekstrautstyr i lånet til bobilen

Tenk også igjennom hva slags ekstrautstyr du trenger for å ha full glede av vognen eller bobilen. Hvor skal syklene plasseres om sommeren? Og har du behov for å oppbevare skiutstyr på et spesielt sted? Kanskje du trenger ekstra plass og ønsker et isolert fortelt, eller enkelt sommerfortelt? Uansett har du muligheter til å bake dette inn i et felles lån for campingvognen. 

Når du skal sammenligne tilbud på finansiering av campingvogn og caravan kan det lønne seg å besøke billigeforbrukslån.no/lån-caravan/. Der ser du hva rentene vil koste deg når du finansierer bobilen uten sikkerhet. 

Husk samtidig at banken vil belønne deg hvis du legger inn en større andel penger av egne oppsparte midler i potten. Som regel får du den aller beste prisen hvis du kan legge ut minst 35% av egenkapitalen på kjøpet.

Skaff deg et lånebevis

Når du har fått en pekepinn på hva du trenger av penger for å oppfylle caravandrømmen kan du skaffe deg et lånebevis, så du kan slå til når riktig objekt dukker opp. Finansieringsbeviset er gratis, men bare gyldig i en bestemt tidsperiode. 

Når objektet er funnet, må du sjekke at den ikke har heftelser. Dette gjør du enkelt gjennom Brønnøysundregisteret eller Statens Vegvesen. Husk at det er din plikt å sjekke ut om caravanen eller bobilen har heftelser. 

Selvfølgelig er det viktig uansett hvor du kjøper objektet, men det er lurt å sjekke ting ekstra nøye når du kjøper av privatpersoner. 

For å ha mest mulig ut av ferietiden må ferieboligen være i best mulig stand. Om du ikke har spart opp så mye sparepenger, kan finansieringsselskapet ditt hjelpe deg. Det er lurt å kjøpe vogn / bobil med god garantitid og det betyr egentlig så ny som mulig. 

De fleste må likevel ta noen valg om plass er viktigere enn alder på vogn / bobil. Man kan få mye plass for en ganske lav kjøpesum, og man kan få ganske så ny vogn til en rimelig penge. Både nytt og stort betinger likevel en viss investering, men i slike tilfeller kan det være lurt å la finansieringsselskapet bistå med et gunstig lån. 

Til slutt bør man også sjekke hva man kan kjøre av campingvogn og bobil. Ikke alle bobiler kan kjøres med vanlig førerkort, og alle biler har begrensninger hva gjelder størrelse på campingvong. Pass på at førerkortet står i stil til bobilen og at bilen kan dra campingvognen. Pass også på at både bil og vogn er riktig skodd, og her er det viktigere enn man tror at campingvognen har gode vinterdekk når den skal fraktes fra sted til sted vinterstid.