Snøen forsvinner og sola skinner. Det spirer og gror og naturen våkner til liv. Dufter og lyder lokker på sommeren. Alt blir tydeligere, sterkere og bedre i en Cabriolet. Her får du noen kjøpetips.

Kanskje du går med drømmen om å kjøre åpent i sommer, og muligheten er ganske mange. Prislappen bør heller ikke avskrekke, for du får faktisk Cabrioleter til under 20 000 kroner, men kan også finne biler til langt over millionen. Funnmulighetene er mange og selv om det er noen fallgroper, kan man generelt si at Cabrioleter blir tatt litt bedre vare på enn vanlige biler. Disse uten tak tas ofte fram bare når solen skinner og saltet for lengst er sopt vekk fra våre veier.

Om du ønsker billig sommerbil kan utgaver av Volkswagen Golf være noe for deg. Denne kom som Cabriolet allerede i 1979, og man kan få riktig fine eksemplarer for rundt 50 000 kroner. Etterfølgeren, som kom i 1993, er ikke like ettertraktet og derfor kan den være billigere å kjøpe. Om du vil ha mer oppmerksomhet, så velger du Volkswagen New Beetle i åpen versjon. Denne kom på markedet i 2003 og her kan du få mye sjarm fra 50 000 kroner. Det siste alternativet vi nevner fra Volkswagen er Eos, som ble vist i Genève i 2004 og som var etterfølgeren til Golf Cabriolet. Eos har et ståltak som gjør at den fungerer året rundt.

Uansett hvilken du velger, har modellene mye felles med andre modeller fra Volkswagen-gruppen, og det er derfor lett å få god tilgang til detaljene, og det er relativt enkelt å slå dem på. Reservedeler til en god pris finner du på dette nettstedet www.reservedeler24.co.no

Det du ønsker en Cabriolet med tak i stål, finnes det mange fine modeller å plukke blant. Både Ford, Volvo, Renault, Opel, Mercedes og Peugeot har utgaver som har til felles at taket er i stål. Ford Focus CC kom på markedet i 2006, noe også Volvo C70 med stålCabriolet gjorde. Disse bilene har mye til felles, der Volvoen er mer premium av disse to.

Fra Frankrike kom både Renault Megane CC og Peugeot 308 CC som stålCabrioleter, og sistnevnte fabrikant tilbød også 207 med åpen løsning. Felles for de franske modellene, var at de hadde mye utstyr og ofte finner du eksemplarer med skinnseter.

Kanskje du er av typen som ønsker en eldre engels sommerbil, og av de finnes det mengder. Et søk på Finn gir et lite utvalg, og man må i noen tilfeller lete i utlandet. Får å lese seg opp på modeller som MGA, MGB, Morgan, Lotus, Triumph og andre engelske sportsbiler, er Wikipedia et bra sted å begynne. Her kan du selvfølgelig søke opp de aller fleste bilmodellene, men om du ønsker mest mulig informasjon, er det best å velge engelsk språk. Da får du opp mange flere artikler enn det som er på norsk.

De aller fleste veteranbiler har billige forsikringer, og sommerbilen kan gi deg mye gleder uten å koste all verden. Du må likevel regne med en del høyere innkjøpspris i forhold til biler som Ford Focus CC og de i den klassen. Delemarkedet kan være mer begrenset på veteranbiler, men det er mange markeder utover sommeren der du finner likesinnede som kanskje har noe av det du trenger. Uansett er sommeren herligere for de som kjører åpent!