Hjem Nyheter Helelektrisk fra Ford med lang rekkevidde!

Helelektrisk fra Ford med lang rekkevidde!

Ford har kommet med mer informasjon om sin kommende elbil, og den Mustang-inspirerte modellen får 600 km rekkevidde etter WLTP målemetoden.

Det er ingen hemmelighet at Ford jobber med en elbil, og vi har tidligere fått se teaserbilde av modellen. Det er tydelig at den har noen detaljer fra Mustang, men i stedet for å være en sportsbil, blir det en familievennlig SUV. Den kommer i 2020, men du kan allerede nå sette deg opp på liste for å være av de første som får den.

– Vi ser frem til Fords meget spennende helelektriske bil som kommer i 2020. Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg

– Med en fantastisk god rekkevidde på opptil 600 km vil Fords nye elbil være et reelt alternativ for alle de som i dag opplever at mange av elbilene på markedet må lades for ofte til at de i praksis er et godt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Dette vet vi er en god nyhet som norske kunder vil sette pris på, fortsetter Berg.

På «Go futher»-arrangementet i Amsterdam annonserte Ford en stor satsing på elektrifisering og hele 16 modeller er på trappene. 100 milliarder investeres i alt fra 48 volt hybrider, hybrider, ladbare hybrider og helelektriske modeller. Ford ønsker å gi kunden valgmuligheter til det som passer de best – noe de kaller «power of choice.

– Norske kunder er kanskje de mest erfarne elbilkundene i verden. I tillegg har vi et svært skiftende klima. Dette gir verdifull kunnskap som Ford tar med seg når vi nå for alvor satser på fremtidens løsninger. Ford Motor Norge har også samarbeidet tett med Team Edison som har gjort en rekke undersøkelser og studier i Norge. Vi er dypt involvert i utviklingen av Fords elektrifiserte biler, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, avslutter Per Gunnar Berg.

Noe mer bilder enn det vi allerede har fått, lar vente på seg, men en eller annen gang i løpet av året skal bilen vises for allmennheten. Vi gleder oss!