Tesla kommer nå med sin femte modell, og ventelistene blir igjen krevende lange.

Tesla-designet er godt innarbeidet, og overraskelsene ekstremt få, i hvert fall om man ser til det ytre. Det ser litt mer moderne ut, og SUV-looken er omtrent borte. Model Y ser ikke særlig høyreist ut, selv om den er noe høyere enn Model 3, og har en moderne kombi-look med stor bakluke. Glasstak er standard, og du får også normale dører som slår utover og ikke oppover.

Model Y er en SUV med plass til 7 personer men den er hakket mindre enn Model X, så de bakerste plassene er for barn.

Som i kjent Tesla-stil, vil vi få flere muligheter på batteripakker og performance-utgaver. Standard Range-utgaven får en rekkevidde etter amerikansk standard, som er strengere enn den europeiske, på 370 km. Denne får du nok ikke tilgang på før tidligst i slutten av 2021. Tesla starter nemlig med Long Range, som har en rekkevidde på 483 km. Den får en toppfart på 210 km/t, 17 km/t mer enn utgaven med kortere rekkevidde. Sprinten til 60 mph er målt til 5,5 sekunder, og fire tideler langsommere for de som velger den billigste modellen.

Prisene for de forskjellige utgavene er 49 200 dollar for Long Range og , mens Standard Range vil koste 41 200 dollar. Disse modellene driver på bakhjulene.

Selvfølgelig kommer det også en Model Y Dual Motor AWD, som har drift på alle fire hjulene. Den har en prislapp på 51 200 dollar, gjør sprinten til 60 mph på 4,8 sekunder og topper på 217 km/t. Rekkevidden skal være 450 km.

Over alle troner Model Y Performance som når 60 mph i løpet av 3,5 sekunder. Toppfarten er 241 km/t og prisen har steget til 61 200 dollar.

Tesla lover levering fra høsten 2020, men regn med at det blir forsinkelser. Uansett kan du allerede gå inn på Teslas sider for å spekke din egen bil.