Skal du ha noe utenom det vanlige, er det uante muligheter. BMW gir muligheter for individualisering. Nye M850i Night Sky er et bevis på dette.

BMW Individual har levert spesialversjoner i over 25 år, og når de tar tak i 8-serien blir det noe ekstra. BMW lover til og med utenomjordisk elementer.

Metorittinnslag i girspak, start/stopp-knappen, eDrive-kontrollen, innstegslistene og overflatene på midtkonsollen betyr eksklusivitet. 600 gram er brukt av metoritten «Muonionalusta», som ble funnet i Sverige i 1906. Hele metoritten veide 240 kg, så noen biler kunne de ha laget.

Det er ikke bare det spesielle materialet i interiøret som gjør M850i «Night Sky» spesielle. Ved hjelp av 3D printing, får man fram en spesielt mønster man kjenner som «Widmanstätten», oppdaget av en vitenskapsmann med samme navn. Mønsteret kommer når metallegering kjøles ned i ekstremt langsom prosess, en prosess som ikke lar seg gjenskapes naturlig. Dette mønsteret går igjen i detaljer både utvendig og innvendig.

Lakken er også helt spesiell. Bilen har to lag med forskjellige lakkfarger, og tre lag klarlakk med ulike pigmentstørrelser som skaper en helt spesiell dybdefølelse. Denne lakken får man ikke på andre modeller, men det jobbes med å ta fram en lakk som har samme effekt. Det samme gjelder den spesielle sølvfargen i deler av skinninteriøret. På midtarmlene er det mange små ledlys, som også gir en spesiell effekt i bilens cockpit.

Noe som vurderes for serieproduksjon, er de mønstrede bremseskivene og de individuelle bremsekalipperne. Med 3D-printing åpner det seg nye muligheter for individualisering, noe BMW har vist på Mini.

Motoren i bilen er den samme som sitter i M850i, det vil si en V8 på 530 hk. Det gir fartsressurser i superbilklassen. Sprinten til 100 er unnagjort på 3,7 sekunder, for de som er start raske.

– BMW Individual har et godt fotfeste blant våre mest entusiastiske kunder som verdsetter skreddersømmen og eksklusiviteten vi kan tilby. Vi leverer biler til norske kunder både med det lille ekstra og med ekstra mye av det lille ekstra, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

Denne bilen kommer som sagt ikke for salg, men du kan likevel gjøre mye med en M850i Coupe xDrive. Prisen starter på 1 763 800. Senere i år kommer både Cabriolet og Gran Coupe med 4 dører. Kanskje vi får se en spesialversjon av disse også?