Gjengen hos Mopar har lansert en teaser som lover svært godt for det store SEMA-showet neste uke.

Noe som ligner mistenkelig på den første generasjonen av Dodge Charger spiller hovedrollen i en kort videosnutt med innhold fra dyreriket…

Uten å kalle oss zoologer er det vel ikke helt usannsynlig at Dodge hinter mot kallenavnet på sin massive 426-kubikktommers V8 Hemi: «The elephant».

Motoren som ble produsert fra 1964 ble fant veien til 11.000 fabrikkbygde biler. Det begrensede antallet var nok først og fremst et resultat av byggekostnadene som var like massive som motoren.

Motoren bare tilgjengelig i Dodge Dart, Plymouth Fury og Dodge Coronet. Senere introdusert man en «Street Hemi-versjon» som fant veien ned under panseret også i andre modeller fra Dodge og Plymouth. Denne motoren var imidlertid litt snillere, med en lavere kompresjon og annen kamaksel.

Den massive Hemi-motoren forsvant i 1971 – med andre ord før oljekrisa. Siden var det helt stille på Hemi-fronten frem til 2012, da den dukket opp i en konseptversjon av Dodge Charger.

Ettersom SEMA primært henvender seg til det store ettermarkedet, er jo spørsmålet om Mopar vil komme med en gavepakke til alle som restaurerer eller bygger custom. I fjor hadde de jo med seg en 707 hesters Hellcat-motor til showet.

Nærmeste konkurrent for Hemi-motoren ville nok være monsteret fra Chevrolet Performance og deres 6,2 liters V8er med kompressor og 755 hestekrefter. Samme motor som du finner i Corvette ZR1.

SEMA starter i Las Vegas den 30. oktober – det er bare å glede seg.