Hjem Nyheter Nye BMW Z4 vises på Pebble Beach!

Nye BMW Z4 vises på Pebble Beach!

Langt panser, store hjul, korte overheng, lavt tyngdepunkt, stoff tak og trang kupè. Dette er oppskriften på klassisk roadster. Legg til skarpe linjer og digitalisert interiør, så blir det med et mer moderne. Nye BMW Z4 er en moderne klassiker!

Av Vegar Bjørge

Det er klart for en ny Z4 fra BMW, og det finnes få steder som er bedre å vise den fram, enn under den store biluka i Monterey, California. På Pebble Beach stilles de fineste bilene ut denne helgen, og ettersom BMW sponser arrangementet, er det på sin plass med avduking av roadsteren akkurat her.

Med vektfordeling på kjent BMW-vis, det vil si 50/50, nyutviklet frontaksel og sportsunderstell med elektroniske dempere, ønsker BMW fortsatt å sette standarden når det gjelder kjøreglede.

Første modell ut er Z4 M40i First Edition med en rekkesekser bensinmotor på 340 hk. Sprinten til 100 skal gå unna på 4,6 sekunder, og spesialutgaven blir produsert i begrenset antall. Selvfølgelig dukker flere motoralternativer opp, men de får vi ikke vite noe om før sener i september. Da vil også prisene være klare. Lansering er i starten på neste år.

I mens kan du nyte noen bilder, og ser du godt etter, kan det hende du kjenner igjen litt norsk kystnatur……