Hjem Bilutstillinger Skoda Kodiaq RS

Skoda Kodiaq RS

RS-navnet hos Skoda har hengt med en stund, og har prydet bakluka på både Octavia og Fabia, i tillegg til noen eldre modeller. Nå er det klart for SUVen Kodiaq, og dette blir spesielt!

Av Vegar Bjørge

Foreløpig får vi bare noen få opplysninger om bilen, i tillegg til to bilder som skal vise litt hvordan den ser ut. Mer får vi vite i rimelig tid før den presenteres på bilutstillingen i Paris i oktober.

Motoriseringen er viktig, og denne bilen får en 2,0 liters dieselmotor på 239 hk og 500 nm. Regn med at denne også dukker opp i andre Skoda-modeller.

En annen ny vri på denne modellen er helt ny RS-logo. RS står for Rally Sport og logoen skal ha blitt mer sportslig og fremtredende. Nå er den også utformet i rød.

Motorsport har vært viktig i Skoda sin 117 år lange historie, og det startet med rallyprototypene 180 RS og 200 RS. Utviklet fra disse to kom sprotcoupeen 130 RS som ble introdusert i 1977. Denne vant flere store seirer, blant annet to ganger sin klasse i Rally Monte Carlo. I 2000 kom Ocravia RS, og det ble med en gang en populær familiebil. RS-krutt kom også etterhvert i småbilen Fabia, og nå skal SUVen entusiastene få oppleve RS-feber.

Debuten er som nevnt på kommende Paris Motor Show i oktober.