Det er ikke bare mannfolka som liker fart og spenning. Bli med Norges Bilsportforbund på deres spennende tiltak som heter ’Jenter i farta’.

Flere jenter har nå fått interesse for bilsporten, men de trenger fortsatt flere. De som er med vil bidra til å få enda flere inn i dette miljøet. Til nå utgjør kvinnene bare ca. 10% som tilsvarer 400 totalt, men dette er et tall som kommer til å stige.

Med initiativet ’Jenter i farta’ viser Norges Bilsportforbund at de virkelig satser på kvinner, og ser at de har mye bra å komme med når det gjelder gokart, rally, rallycross og racing – og gjør med dette bilsporten tilgjengelig for alle.

Mange inn i gokart

Fra 16- års alderen er det mange jenter som starter med gokarting og gir gutta skikkelig konkurranse. Denne sporten er veldig inkluderende, og er populær innen mange vennekretser, siden det er mye fart og får folk til å virkelig vise sitt konkurranseinstinkt. Er du ute etter andre måter å bruke din konkurrerende side på kan du også prøve noe som ikke krever fart. Storspiller har morsomme spill slik som ‘book of Ra’ og Jumanji, men vil du heller leke med mer klassiske spill kan du prøve blackjacks og rulett.

Kommet for å bli

Jenter har kommet for å bli i bilsporten, og det ser vi i jenter som Molly Pettit som satser for fullt på racing i Danmark. Hun er også en av de som har vært med på å fronte ’Jenter i farta’. Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud sier at de ikke bare trenger jenter som utøvere, men også som mekanikere, tillitsvalgte og funksjonærer. Jenter skal vise seg, og det er bra fordi de trengst.

Kvinnelige kartlesere

En ting som overrasker mange er at blant kartlesere i rally er det mange jenter, og vi ser ofte at de stiller opp for gutta når de har et løp. En av de er Veronica Engan som senest i 2017 var kartleser for sønnen til Petter Solberg, Oliver. Hun var med på å hjelpe han til å bli en av de beste blant juniorene. Ser vi på statestikker er det en kvinne i hver femte rallybil som er kartleser, mange av disse kjører også selv, men er med på å dra i land seieren til ’gutta’. Med dette flotte initiativet blir det spennende å se alle de flotte kvinnene som kommer til å vise seg frem innen de forskjellige sportene, og sette sine spor innenfor ting som de elsker og mestrer.