Hjem Nyheter Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye: Posessed by the Demon

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye: Posessed by the Demon

2019 Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

Det er ikke så ofte vi lar bilprodusentens egen overskrift i pressemeldingen stå. Denne gjør vi unntak for.

Av David K Andersen

Tredje generasjon Dodge Challenger har hengt med siden 2008 og burde være et levende lik på dette tidspunktet. Men neida – Dodge pøser ut nye versjoner stadig vekk. Og hver eneste gang blir den tøffere, råere og raskere.

2019 Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye er rett og slett verdens sterkeste og raskeste muskelbil. 797 hestekrefter. Ikke 707 eller 717. Nei, syvhundreognittisyv!

Pluss 979 Nm. Det gjør at kvartmila går på 10,8 sekunder. I en standardbil som ikke er en hypersportsbil. Helt sinnssykt, som også topphastigheten på 325 km/t er. Hadde du turt å kjøre en Challenger så fort? Jeg er usikker.

Men rått er det altså så det holder og renner over. Jeg har kjørt denne motoren, i Jeep Grand Cherokee SRT8 Trackhawk, hvor den har snaue 90 hester mindre, og kan skrive under på at om du noen gang får mulighet til å kjøre en Hellcat: Do it! Crazy stuff alt sammen.

SKAL MUSKELBILEN VÆRE FRA GM? DA BØR DU SJEKKE DENNE!

Og bare sånn at det ikke går helt i surr med alle versjonene. Demon, som kom i fjor, hadde 840 hester og tok kvartmila på 9,65 sekunder, er altså ikke det samme som denne bilen. Dette er en blanding av den og Hellcat, om du vil.

En annen nyhet for kommende modellår, er at R/T Scat Pack-versjonen (uten kompressor), også blir tilgjengelig med Widebody-karosseriet.

Se mer om nyhetene her:

Alle bildene: