Hjem Nyheter BMW Motorrad Concept 9cento

BMW Motorrad Concept 9cento

BMW er fast inventar på Concorso d’Eleganza på Villa d’Este. Mange fine konsepter har blitt vist. I 2017 var det BMW 8-serie Concept som ble vist fram. I år har de med et annet spennende konsept. Motorsykkelen Concept 9cento.

Av Vegar Bjørge

Vi skriver ikke mye om motorsykler her på bloggen, men en gang i blant dukker det opp et og annet som er spesielt. BMW sitt nye konsept er en slik nyhet vi ikke lar gå forbi, uten noen linjer her på bloggen.

Først og fremst påpeker BMW at dette er en allroad sykkel, altså en sykkel som er bra på det meste, men kanskje ikke best på noe. Unntatt designet da…

For ettersom den vises på Concorso d’Eleganza, så må det være litt mer enn bare spesiell design. Det må være superb design. Det har BMW klart. Mye detaljer som øye festes ved, og selv med god tid, oppdager man ikke alt ved første øyekast.

«Det trenger ikke alltid handle om dristigere, større eller mer strålende nå til dags. Denne motorsykkelen fokuserer på å oppnå en følelse av balanse,» sier Edgar Heinrich, Designsjef for BMW Motorrad.

«Vi har skapt en sykkel som kombinerer passe mye effekt med pålitelig sports- og turegenskaper og i tillegg tilbyr kjøreglede, så den blir en attraktiv all round pakke. Den tar det beste fra sport-, eventyr- og tursegmentet for å produsere et spennende konsept – i en klasse som ingen av BMWs tidligere modeller har hatt. BMW Motorrad Concept 9cento er vår tolkning av en moderne all-rounder for det nye midt på treet segmentet,» forklarer Edgar Heinrich.

Det er brukt mye lettvektsmateriale for å holde vekta så lav som mulig, i tillegg til at man har lagt stor vekt på at sykkelen skal være smidig å bruke. Fjæringsveien er lang for best mulig komfort, og sittestillingen er også relativ lav, slik at man sitter godt beskyttet mot vær og vind bak det vindskjermen.

Studer bildene, for her er det mye spennende detaljer. Blant annet har det et spesielt bagasjesystem. Det består «clip on» kasser som festes ved hjelp av sterke elektromagneter. Når man har på disse kassene får passasjeren bedre sitteplass.

Man har også fremstilt to forskjellige kjørejakker som passer til sykkelen. En for touring og en for sport, begge i en kombinasjon av kevlar og skinn. Helt sikkert tøft, og passer godt til den eldre generasjonen som er på Villa d’Este for å se på gamle biler.