Om du er ved Comosjøen den kommende helgen, og er av de heldige som besøker Villa d’Este på lørdag, så er du mest sannsynlig opptatt av spesielle og sjeldne bil. En av de sjeldne skjønnhetene du da kan se nærmere på, er Ferrari SP38. 

Av Vegar Bjørge

En del produsenter bruker slike anledninger til å vise frem noe spesielt de har på gang, og da gjelder det ofte konsepter av en finere karakter. Ferrari er en av de som kommer igjen gang etter gang med spesielle modeller. Ferrari SP38 er en slik.

Den kommer kun i et eksemplar, en så kalt «one off», og det er en velholdt kunde som har bestilt dette eksemplaret. Prisen er hemmelig, men man må nok regne med et tosifret antall millioner kroner, og det blir likevel sett på som en god investering.

Den tekniske basisen er Ferrari 488 GTO, men den har gått igjennom litt modernisering for banekjøring etter kundens ønske. Effekten i motoren sier de ingenting om, men i 488 GTO har 3,9 literen 670 hk.

Man har hentet inspirasjon fra både F40 og 308 GTB, men det er ikke så lett å se. Designet er unikt, og vellykket. Visuelt har man lagt tyngde på den brede bakparten. Fronten er lav mens formen stiger i bakkant. Over motordekselet har de laget en form for moderne laksetrapp. Ganske vellykket, slik den røde fargen også er.

Bilen får publikumsdebut på Concorso d’Eleganza på Villa d’Este nå på lørdag.