Hjem Nyheter Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport var en av favorittene blant småbiler for noen år siden, men så forsvant den. Nå er den her igjen, men tvilsomt om den kommer til Norge. Den vekker ha begjær, og er det nok av oss, så kanskje……

Av Vegar Bjørge

Det sier seg selv at 140 hk/230 nm på under 1000 kg blir morsomt. Sprinten til 100 skal gå unna på 8,1 sek, og selvfølgelig handler det om manuell giring. Toppfarten på 210 km/t er mindre viktig.

Fotomodellens gule glans er dristig og stilig. Doble potter er tøft. Sort grill og store felger gjør seg godt. Vingen bak er et must. Swift Sport ser bra ut, også innvendig. Sportsratt, røde innslag i hardplasten og røde sømmer i skinnsetene er noe av det som frisker opp interiøret.

Det rå utseendet er ikke bare en gimmick, men takket være et forbedret understell, skal Swift Sport også være morsom å kjøre på svingete veier.

Sikkerheten blir godt ivaretatt, og blant annet adaptiv cruise control, lysassistent, bremsehjelp og vingleassistent er tilgjengelig. Suzuki Swift Sport har kun drift på framhjulene.

Suzuki Swift Sport hadde gjort seg godt på norske veier, så det er bare å krysse fingrene og håpe Suzuki tar den hit etterhvert.

Foto: Suzuki