Hjem Bilutstillinger Beijing 2018 Buick Enspire Concept

Buick Enspire Concept

En ny internasjonal bilutstilling nærmer seg, og nå er det Asia som står for tur. 25. april åpnes dørene til Beijing Motor Show – Auto China 2018. Buick presenterer konseptet Enspire, en SUV i sportsklær.

Av Vegar Bjørge

Kanskje den aldri kommer i produksjon, men General Motors viser noe i nærheten av hva som kommer for kinesiske kunder framover. Og det er ikke tvil om at de også liker SUVer og sportslige linjer. Det gjør heller ikke noe om bilen er stor.

Størrelsen på Enspire ser ut til å være i nærheten av BMW X3 og Mercedes GLC uten at vi har noen eksakte mål. Det utvendige tyder på at det er disse to med flere, som er måltavlene.

Designet er moderne, med stor blå grill og smale skarpe lykter. Skjermene er brede og hjulene store nok. Taklinja finner man igjen på andre biler, slik som Lexus RX og Opel Crossland.

Innvendig er det lyse materialer, stort ratt, skjermer i flere varianter, Head-Up display og minimalt med knapper og brytere. Enspire skal også være tilgjengelig med 5G teknologi for superrask nettilgang.

Elmotorene yter 557 hk, rekkevidden er 60 mil og akselerasjonen til 100 går på litt over 4 sekunder. Hvor stort batteriet er vet vi ikke noe om, men et sted mellom 80 kw og 120 kw er nok ikke feil tippet. Ladetiden opp til 80 % skal gå på 40 minutter. Om dette konseptet kommer til og bli virkelighet, er usikkert, men Buick kommer sikkert til å ta med en del løsninger fra denne, over til fremtidige produksjonsmodeller.

Buick er ikke tilgjengelig i Europa, og er et merke som i større grad har spesialisert seg for det kinesiske markedet, i tillegg til USA.

Foto: GM