Hos Jaguar Land Rover tar de godt vare på sin historie, og derfor har de en stor samling av historiske biler. Forrige år fikk de muligheten til å kjøpe flere hundre biler fra James Hull, en bilentussiast som har samlet biler i mange tiår. 130 av disse bilene var gamle Jaguarer, men en del av de var også av andre merker, og det er disse som ble solgt på auksjon.

Av Vegar Bjørge

Det er mange interessante biler som ble solgt hos Brightwells og hele lista kan du se om du følger linken under. De fleste biler har lav kilometerstand, og alle ble solgt uten minstepris. Det er også verdt å nevne at de aller fleste har stort behov for renovering, om de skal ut i trafikk igjen.

Unik bilsamling til salgs hos Brightwells

Og det er vel i trafikk slike biler er best, i stedet for å gjemmes bort på museum. Når var det forresten sist du så en Austin Allegro? Tre stykker ble solgt hos Brightwells, og en av de er den kule Estate. Kanskje du heller liker Austin Metro? Det er tre av de til salgs også, i tillegg til to MG Metro, hvor den ene er en turbo-utgave. For de som liker det litt finere finnes det to Vanden Plas Metro.

Mange av disse bilene hadde vært morsomt og sett i trafikk igjen, og en av de er MG Maestro. Tre slike gikk under hammeren i går, alle med 2,0 liters motor og brukbart med power under panseret. Om ikke det holder, er også Vauxhall representert med en hot hatch back, eller hva sies om en Chevette 2300 HS?

Engelskmennene var flinke til å lage sære og spesielle familiebiler. Stasjonsvogner skulle skille seg ut, og en slik var Ford Zodiac og da særlig MKIV. Denne var det mulig å kjøpe to av på auksjonen. Rover P6 3500 Estourer og Vauxhall Velox Friary Estate er to andre sære stasjonsvogner man kunne by på.

Det særeste europeerne har av stasjonsvogner på denne auksjonen er to Citroen CX, men likevel begynner disse og bli så sjeldne i trafikken, at de bør bli godt tatt vare på og brukes så ofte som mulig.

De aller fleste av disse bilene er høyrestyrt og beregnet for Storbritannia. Mange av de har også lav kilometerstand og knapt vært nær asfalt de siste 20 årene. Det håper jeg noen gjør noe med.

Gå inn på auksjonssiden www.brightwells.com for flere bilder og biler. Der kommer også resultater fra auksjonen. Det finnes også en stor samling sære campingbiler, og mye annen informasjon om objektene.