Av Vegar Bjørge
Foto: David K Andersen

Hennessey vil lage verdens raskeste bil til landeveisbruk, og får hjelp av Shell og Pennzoil. Hennessey står for design og bilbygging, mens Shell og Pennzoil bidrar med smøremidler og en del finansielle muskler.

John Hennessey, grunnlegger og CEO for Hennessey Special Vehicles, er kjent for å bygge om allerede eksisterende biler til noe utenom det vanlige. Slik som denne Chevrolet Camaro’en eller denne Ford Pick Up’en.

Venom F5 er ikke en bil som konverteres fra noe som allerede er bygd, men lages fra bunn av, noe som setter ekstra krav til de som skal bygge. Man må kunne bygge motor, chassis, karosseri, drivverk og førerplass som er av ypperste klasse, i hvert fall om målet er å lage verdens raskeste gatebil.

Kanskje de ikke er raskest, men med en toppfart på over 300 mph, parkerer Venom F5 det meste. Den gjør også sprinten til 100 rekordfort, uten at vi foreløpig vet eksakt tall. Vekt på 1320 kg og effekt på over 1600 hk tilsier likevel at den er av de raskeste på veien.

 

Forrige artikkelPorsche jakter på Tesla
Neste artikkelNexo er en ny Hydrogenbil fra Hyundai