Av Vegar Bjørge

Dette er det første bildet av nye Lexus UX som gjør debut på bilutstillingen i Geneve om en uke. Det er i kompakt crossover-markedet Lexus nå skal satse, og den skal konkurrere mot biler som BMW X1, Audi Q3, Volvo XC40 og Mercedes GLA.

Designen er bra, og vil du stikke deg ut, er det absolutt større muligheter for å få oppmerksomhet i Lexus UX, enn i de nevnte konkurrentene. Foreløpig har vi kun bilder av fronten, men den store Lexus-grillen skjemmer ingen. Hjulbuer og oppsvulma skjermer er også tøft, samtidig som linjene langs siden bidrar til en viss eleganse. UX ser også forholdsvis lav ut, og den vil nok trives bedre på landeveien enn i skogen.

UX skal bygges på en helt ny plattform, som skal gjøre den nye Lexusen dynamisk og sportslig. Plattformen er også tilpasset flere drivlinjer, blant annet hybrid. Vi får vite mer om bilen når den gjør sin debut i Geneve 6. mars.