Hjem Nyheter Slutt på diesel hos Porsche

Slutt på diesel hos Porsche

Mange bilentusiaster fikk testet fordommene sine når Porsche først lanserte SUVen Cayenne, for så å plassere en diesel under panseret, både på den, Panamera og Macan.

Nå er det imidlertid slutt – en talsmann for Porsche bekrefter ovenfor engelske Autocar at merket helt avvikler dieselmotorer i sin modellportefølje.

I følge talsmannen handler det om en kulturendring, og bekrefter at endringen gjelder i alle markeder som bilene selges.

Først ut

Da tredje generasjon Cayenne ble lansert nylig, var det ikke noe dieselalternativ, og nå forsvinner altså dieselversjonenen av Panamera 4S og Macan S.

Les også: Her er nye Cayenne

Porsche blir dermed den første av de tyske bilprodusenten som tar dette steget, og nå beveger seg over mot bensinhybrider og rene elbiler.

Den tyske bilprodusenten skal ha brukt store summer på å oppgradere fabrikken i Stuttgart i forbindelse med at de forbereder lanseringen av sin Mission E firedørs sedan som er ventet neste år.

Les også: Panamera Sport Turismo

Michael Steiner som sitter i styret for R&D i Porsche, sier at elektriske biler skal stå for 25 prosent av alt Porsche-salg i 2025. Bilene som skal bygges på en plattform som de deler med Audi.