Hjem Bilutstillinger Genève 2018 Favoritten Citroën Berlingo i ny drakt

Favoritten Citroën Berlingo i ny drakt

Av Vegar Bjørge

Citroën Berlingo har lenge vært en favoritt som både varebil og personbil, og nå kommer den i ny moderne drakt. Den får samme designelementer som nye Citroën C3 både utvendig og innvendig. I tillegg har man oppgraderte sikkerhets- og førerassistentsystemer.

Populær
Berlingo har i snart 22 år vært en av Citroën sine mest populære modeller med nær 3,3 millioner solgte biler, 1,7 millioner av disse som personbil. Derfor er det en viktig modell som nå fornyes og blir mer moderne.

Ny EMP2-plattform
Bilen er helt ny, selv om formen stort sett er den samme. Utvendig er det særlig fronten som tiltaler, med likhetstrekk til C3. Overhenget foran er tydelig mindre, takket være overgangen til den nye EMP2-plattformen. Stylingen på bilene varierer for hvilken modell man velger, og man kan få kontrastfargede elementer både i ringer rundt luftinntak foran og på sidepanelene.

Viktig med god plass
Plassen er fortsatt det viktigste i en Berlingo, og som familiebil kan man fortsatt få denne med 7 seter og et ganske stort bagasjerom. Man kan velge mellom to størrelser, den korte er 4,40 meter og den lange er 4,75 meter lang.

Som familie kan man glede seg over 28 forskjellige oppbevaringsrom i bilen på tilsammen 186 liter, og bagasjeplassen er imponerende 775 liter som 5 seter. Berlingo er fortsatt en favoritt for småbarnsforeldre som trenger god plass til en barnevogn  og sykler. Skyvedører på sidene bak er også en fordel, særlig på trange parkeringsplasser.

Bedre å manøvrere
Den nye EMP2 plattformen gir bedre svingradius og bilen blir lettere å manøvrere på trange steder. Berlingo blir også stivere bak, så man kan benytte seg av en høyere lastevekt. Fjæring, dempere og understell er optimalisert for best mulig komfort, og Berlingo skal også være et valg for de som elsker å kjøre bil.

Nye førerassistentsystemer
19 førerassistensystemer er tilgjengelig, alt fra Head-up display, Adaptiv Cruise Control med Stop funksjon, Grip Control med Hill Assist Descent, Post Collision Safety Brake og Trailer Stability Control. Parkeringsassistent med oversiktskamera og intelligente hovedlys er også på plass. Dermed fremstår Berlingo som mer moderne enn noen gang.

Moderne motorer
Motorutvalget består av en ny 1,5 BlueHDI dieselmotor med effektuttak mellom 75 hk og 130 hk. Den store dieselmotoren kan leveres med en ny 8-trinns automatkasse.  Bensinmotoren er den velkjente PureTech motoren med 3 sylindrer og 1,2 liter.  Effektuttaket er 110 hk eller 130 hk. Den sistnevnte kan leveres med 8-trinns automat fra andre halvdel av 2019.

Nye Citroën blir vist på Geneve-utstillingen neste måned.